Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τα gadgets έφεραν αύξηση στους τραυματισμούς παιδιών

Τόσες πολλές συσκευές, αλλά ελάχιστος χρόνος. Το κινητό τηλέφωνο χτυπά, οι ενημερώσεις στο facebook πολλαπλασιάζονται, τα online παιχνίδια θέλουν την προσοχή σας και κάπου εκεί ανάμεσα ορισμένοι γονείς ξεχνούν ότι έχουν μικρά παιδιά δίπλα τους, τα αφήνουν χωρίς επίβλεψη και το κακό έρχεται εκεί, που δεν το περιμένεις.

Μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά υπάρχουν πολλοί γονείς, οι οποίοι κάνουν έναν... πόλεμο στη ζωή τους, για να διαχειριστούν τον χρόνο τους και σε αυτόν τον πόλεμο ηττημένα καταλήγουν τα παιδιά.

Σε μία έρευνα τής Σουηδίας, ένας στους πέντε γονείς παραδέχτηκαν ότι χάνουν την οπτική επαφή από τα παιδιά τους την ώρα, που ασχολούνται με κάποια ηλεκτρονική συσκευή.

Δεν υπάρχουν έρευνες, που να αποδεικνύουν τη σχέση gadgets - τραυματισμών, αλλά τα παραδείγματα γονέων, που τρέχουν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων με τα παιδιά τους τραυματισμένα και αποκαλύπτουν στους γιατρούς ότι το ατύχημα συνέβη την ώρα, που έστελναν ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ή τσέκαραν τα e-mail τους στον υπολογιστή, αυξάνονται καθημερινά και θεαματικά. 

Το δεδομένο είναι ότι οι μη θανάσιμοι τραυματισμοί παιδιών, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, αυξάνονται κάθε χρόνο κατά 3%.

Πολλοί θεωρούν άδικο το συγκεκριμένο συσχετισμό, αλλά η πραγματικότητα είναι πως πολλά παιδιά παραπονιούνται ότι οι γονείς τους δεν τους δίνουν την απαραίτητη προσοχή, επειδή ασχολούνται με τις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Και μπορεί να τραυματίζονται σωματικά, αλλά σίγουρα πληγώνονται ψυχολογικά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία των παιδιών σας, για αυτό και θα πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε ποια μηνύματα μπορούν να περιμένουν, ποιες κλήσεις μπορούν να μείνουν αναπάντητες.


Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου