Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Online Do-It-Yourself κοινότητα για τα παιδιά

Λανσαρίστηκε πρόσφατα μια “κάν’ το μόνος σου” online κοινότητα για τα παιδιά -και το συνοδευτικό application της- η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία μάθησης εν μέσω δημιουργικών μεθόδων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και πρότζεκτ για τα παιδιά, αλλά και για γονείς και δασκάλους.

Το DIY.org είναι ένα νέο πρότζεκτ του Zach Klein, ενός από τους συνιδρυτές του Vimeo, το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα online εργαστηρίωνπου περιλαμβάνουν και μια ποικιλία των“πράσινων” δεξιοτήτων που μπορούν να μάθουν και να βελτιώσουν τα παιδιά. Μερικά από αυτά είναι: Αγρότης, Μελισσοκόμος, Δασοφύλακας, Κηπουρός, Μηχανικός Ποδηλάτου, Μυκητολόγος, Αρτοποιός και πολλά άλλα.

Τα παιδιά δείχνουν πάντα την τάση να ανακυκλώνουν μέσω παιχνιδιού, μαζεύοντας διάφορα υλικά που πετούν οι μεγάλοι. “Αυτό είναι μεν παιχνίδι, αλλά πρόκειται για μια πολύτιμη δεξιότητα. Η ιδέα μας είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, δίνοντάς τους μια θέση στον κυβερνοχώρο για να αναδείξουν τι ξέρουν να κάνουν, ώστε η οικογένεια και οι φίλοι τους να μπορούν να τα δουν και να ανταποκριθούν εύκολα. Η αναγνώριση κάνει ένα παιδί να αισθάνεται σημαντικό και το παρακινεί να συνεχίσει να δημιουργεί”, εξηγεί τον σκοπό της online εφαρμογής ο Klein και συμπληρώνει: “Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες, θα μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία εποικοδομητικά, θα ξεκινήσουν μια περιπέτεια περιέργειας και, ελπίζω, θα περνούν τον offline χρόνο τους, επίσης δημιουργώντας”.

Οι γονείς χρειάζεται να εγγραφούν για να φτιάξουν έναν δωρεάν λογαριασμό για τα παιδιά τους (εάν είναι κάτω των 13 ετών), ο οποίος περιλαμβάνει ένα “πορτφόλιο” για το κάθε παιδί, όπου μπορεί να ανεβάζει (χρησιμοποιώντας είτε το διαδίκτυο ή την εφαρμογή του iOS) εικόνες και βίντεο από τις δικές του δημιουργίες και να δείχνει τον πρόοδό του.

Επίσης, η “κάν’ το μόνος σου” κοινότητα για τα παιδιά είναι και ένα κοινωνικό “εργαλείο”, καθώς τα παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν τα σχέδια άλλων, να κάνουν ερωτήσεις και να δημιουργήσουν υποομάδες με κάποιο συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου