Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πριμοδότηση για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς στις πανελλαδικές εξετάσεις

Επιπλέον μόρια θα πάρουν οι μαθητές από τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η απόφαση ελήφθη μετά το αίτημα που είχαν υποβάλει μαθητές και γονείς, ούτως ώστε να υπάρξει μέριμνα, καθώς στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαδρομής τους στην εκπαίδευση «αποσυντονίστηκαν» λόγω του σεισμού.

Πολλοί δεν μένουν πλέον στο σπίτι τους και άρα δεν μπορούν να μελετήσουν με τον ρυθμό που απαιτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ και τα φροντιστηριακά μαθήματα αποδιοργανώθηκαν.

Έτσι, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προσχωρήσει σε ρύθμιση και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι υποψήφιοι θα λάβουν πριμοδότηση μορίων κατά τα πρότυπα του συστήματος που ισχύει για τους υποψηφίους με σημαντικές αθλητικές διακρίσεις.

Ταυτόχρονα, η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέα Γενιάς, θα συνδράμει τους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς ώστε να διακρίνουν στους μαθητές τους ψυχικά τραύματα λόγω του σεισμού (και ευρύτερα, λόγω φυσικών καταστροφών) και συμπτώματα μετατραυματικού στρες, που συχνά αναπτύσσεται.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου