Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η ζωγραφιά της μικρής Λούσης για την οικογένειά της

Η μικρή Λούση ζει στην Ελβετία, μαζί με την οικογένεια της, την θεία, την γιαγιά και όλα τους τα σκυλιά που κουβάλησαν απ την Ελλάδα! Στο πρώτο μάθημα στο σχολείο της ζήτησαν να ζωγραφίσει την οικογένειά της...

To παιδί λοιπόν ζωγράφισε τους διάφορους συγγενείς, τα παιδιά πιο κοντά, τους μεγάλους πιο ψηλούς, έβαλε καρδούλες στην εγκυμονούσα (πόσο γλυκό) και φουσκωτά μανίκια στην ίδια από μία στολή πριγκήπισσας που αγαπά!



Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που άφησε άφωνη την οικογένεια της. Στο πάτωμα βρίσκονται ξαπλωμένα και τα άλλα μέλη της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ...Τα σκυλιά, Γιούρι, Γκάφι, Πολ και Ρο . Βλέπετε σε μία οικογένεια που η αγάπη για τα ζώα είναι δεδομένη, τα σκυλιά υπάρχουν στο..πορτρέτο ως μέλη της οικογένειας, στα μάτια του παιδιού.Η οικογένεια ας πούμε του σκυλάκου Πολ, που είναι υιοθετημένο από το ΚΑΖ (Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, στο Μαρκόπουλο) περίμενε μήνες μέχρι να καταφέρει να τον πάρει στην Ελβετία και να εγκριθεί...ως ικανή να φροντίζει ζώο.

Η ζωγραφιά όμως έχει και συνέχεια. Την γάτα Μπάτερ! Η οποία είναι δεμένη με λουρί! Γιατί στα μάτια και στο μυαλό του μικρού παιδιού, η γατούλα είναι σε ένα νέο περιβάλλον και δεν πρέπει να τρομάξει και να χαθεί και έτσι είναι με λουρί και μάλιστα που αυξομειώνει γιατί είμαστε και οπαδοί της σωστής ευζωίας των ζώων. 

Και το αποκορύφωμα είναι η λεπτομέρεια του t-shirt της γιαγιάς Λούσης. Που γράφει ΚΑΖ. Δεν διακρίνεται καθαρά, αλλά είναι η τελευταία κυρία στα δεξιά, που κρατάει σκυλάκι.... Γιατί στα μάτια της μικρής η γιαγιά είναι η εθελόντρια, που πήγαινε στο καταφύγιο και βοηθούσε αδέσποτα, πίσω στην Ελλάδα.

Και για ακόμα μία φορά τα παιδιά μας αφήνουν άναυδους...Πόσο απλά και δεδομένα θα πρεπε να ναι κάποια πράγματα, όπως ότι τα ζώα είναι μέλη της οικογένειας, ακριβώς όπως τα ζωγράφισε η μικρούλα Λούση...

Πηγή: adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου