Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

«Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία»


Το «Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία» προσφέρει μέσω του διαδικτύου (internet), αλλά και μέσω ενδοσχολικών σεμιναρίων, προτάσεις καινοτόμων δραστηριοτήτων, μεθοδολογίες, εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας, καθώς και επιμορφωτική στήριξη στις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αξιοποιούν αποτελεσματικά τις καινοτομίες στο εκπαιδευτικό τους έργο ή και να εμπλουτίζουν τις ιδέες τους κατά την υλοποίηση προγραμμάτων που έχουν ήδη αναλάβει στις σχολικές μονάδες.
Το Πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς και η συμμετοχή σε αυτό είναι προαιρετική. Εφόσον οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικές μονάδες ολοκληρώσουν με επιτυχία το Πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, έχουν δικαίωμα ευρωπαϊκής πιστοποίησης του επιπέδου επάρκειας «Διαχείρισης της Καινοτομίας».
Μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία το οποίο έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Στο Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία μπορούν να συμμετάσχουν :
· Εκπαιδευτικοί, σχολεία και στελέχη από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
· Εκπαιδευτικοί, σχολεία και στελέχη που συμμετείχαν στο Δίκτυο για τη Σχολική Καινοτομία.
· Εκπαιδευτικοί, σχολεία και στελέχη που συμμετείχαν ή συμμετέχουν σε άλλα εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα.
· Πρόσωπα ή φορείς που επιθυμούν να συμβάλουν στο κοινωνικό έργο της αναβάθμισης της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης (π.χ., επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτιστικοί και επιστημονικοί φορείς, σωματεία και μη κυβερνητικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις κ.ά.).Δείτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποίησαν σχολεία που συμμετείχαν στο δίκτυο σχολικής καινοτομίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου