Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Το Χαμόγελο κατά του σχολικού εκφοβισμού

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν το ρόλο της τέχνης στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία στη Διημερίδα που διοργανώθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Πρεσβεία της Σουηδίας στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στη διάρκεια των διήμερων παρουσιάσεων, συζητήσεων και βιωματικών εργαστηρίων, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι και ψυχολόγοι από την Ελλάδα και τη Σουηδία είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και τεχνικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία μέσα από τη τέχνη στην εκπαίδευση. Βασικός στόχος της Διημερίδας ήταν η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών στην προσπάθεια τους να διαχειριστούν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, η ενημέρωση για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και στη Σουηδία και η προώθηση της τέχνης ως αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης.

«Το δικαίωμα να μην εκφοβίζεσαι είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η συνεργασία μας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε αυτή τη Διημερίδα συμβάλλει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών από τη Σουηδία και την Ελλάδα. Σίγουρα, υπάρχουν ελπίδες να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, αλλά χρειάζεται να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα και θεραπείες προσαρμοσμένες σε κάθε σχολείο και περιστατικό», σημείωσε η Πρέσβυς της Σουηδίας στην Ελλάδα, κ. Charlotte Wrangberg, στην έναρξη της εκδήλωσης.

Την εκτεταμένη δουλειά του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αντιμετώπιση και πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ελληνικού οργανισμού και του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), κ. Κώστας Γιαννόπουλος. «Είναι σημαντικό ότι αυτή η Διημερίδα φέρνει κοντά την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους ειδικούς με τους οργανισμούς και τους ανθρώπους που μάχονται στη πρώτη γραμμή, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς πρόσθετα εργαλεία αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων. Η πρωτοβουλία που κάνουμε σήμερα πραγματικότητα με τη συνεργασία της Πρεσβείας είναι το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης συνεργασίας που προωθούμε με τη Σουηδία σε αυτά τα ζητήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος,χαιρέτισε τη Διημερίδα παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στα ελληνικά σχολεία, ενώ αναφέρθηκε στη εξαιρετική συνεργασία του Υπουργείου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την ανάγκη περαιτέρω επέκτασης της συνεργασίας με χώρες που διαθέτουν αναπτυγμένες πολιτικές αντιμετώπισης και πρόληψης, όπως είναι η Σουηδία.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαρίστησε θερμά τη Διεθνή Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC) και την εταιρεία Creatives Pro Film and Photography (CP) για την ευγενική τους χορηγία και στήριξη της εκδήλωσης.

Πηγή: Business News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου