Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Τι θα άλλαζες στο σώμα σου;

Δεν υπάρχει η τελειότητα. Ακόμη και άνθρωποι με αψεγάδιαστο πρόσωπο, ή ιδανικό σώμα- στα μάτια των άλλων- ενδόμυχα εύχονται να άλλαζαν κάτι επάνω τους. Μήπως όμως θα έπρεπε να πάρουν ένα μάθημα από τα παιδιά; 


Δύο μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί έκαναν σε 50 ανθρώπους κάθε ηλικίας και καταγωγής, μία ερώτηση. Αν μπορούσαν να αλλάξουν ένα σημείο του σώματός τους, ποιο θα επέλεγαν; Οι απαντήσεις ήταν εκείνες που θα έδιναν οι περισσότεροι άνθρωποι. Μεγάλα αφτιά, σημάδια από γέννα, μεγάλο μέτωπο, μικρά μάτια... Οι πιο πολλοί είχαν σχεδόν έτοιμη την απάντηση. 

Το σκηνικό άλλαξε όμως όταν η ίδια ερώτηση απευθύνθηκε σε μικρά παιδιά, που έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα στους ενήλικες με αυτά που είπαν. «Θα ήθελα να είχα ουρά γοργόνας», είπε ένα κορίτσι, που δήλωσε ότι κατά τα άλλα, είναι πολύ ικανοποιημένη με το σώμα της. Στόμα καρχαρία, πολύ μυτερά αφτιά, πόδια τσιτάχ, φτερά... Τέτοια πράγματα θα ήθελαν να αποκτήσουν τα παιδιά, δείχνοντας ότι όλοι θα έπρεπε να αγαπούν το σώμα τους για αυτό που είναι. Κι αν μπορούσαν να το αλλάξουν, το μόνο που θα επέλεγαν θα ήταν κάτι «παραμυθένιο».

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου