Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Hope for Hair: Ελπίδα ζωής για τα παιδιά που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία

Η ενίσχυση του εθελοντισμού, κυρίως στις δύσκολες εποχές που ζούμε, έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους εμάς όταν μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά που ασθενούν να αισθανθούν όμορφα και αυτό με τρόπο απλό και εύκολο. Σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτή την επιλογή. 

Εδώ, λοιπόν, είναι που το σύστημα HOS-2 προσφέρεται ως δωρεά σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και λόγω της χημειοθεραπείας χάνουν κάτι τόσο πολύτιμο και σημαντικό, όπως είναι τα μαλλιά τους. 

Το HOS-2 και είναι το μοναδικό σύστημα που έχει εγκριθεί από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων). Βασίζεται σε εξατομικευμένο hair system, κατασκευασμένο ανάλογα με την περίσταση και εφαρμόζεται μόνιμα στο κεφάλι χωρίς να προκαλεί παρενέργειες ή αλλοίωση της φυσικής εικόνας. 

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι πολύ ικανοποιητικά και σύμφωνα με την άποψη των ίδιων των γιατρών οι ασθενείς μετά την εφαρμογή των νέων μαλλιών ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία, αντλούν ενέργεια και δύναμη κατά περίπτωση για τον δύσκολο αγώνα με την ασθένειά τους.

Η Bergmann Kord έχει δημιουργήσει από το 2011 το πρόγραμμα Hope for Hair, μία ιδιαίτερη διαδικασία στήριξης αυτών των οικογενειών και των παιδιών τους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος. Με βάση αυτή την κίνηση συμπαράστασης εθελοντές θέλησαν να στείλουν τα μαλλιά τους κατά τρόπο αθόρυβο και ανώνυμο ώστε να μπορέσουν να κατασκευαστούν συστήματα HOS-2 για παιδιά και έτσι να τους χαρίσουν αισιοδοξία και δύναμη για ζωή. 

Οι εθελοντές δότες απλώς πιάνουν σφιχτά τα μαλλιά τους, τα δένουν με ένα λαστιχάκι, τα κόβουν τουλάχιστον σε μήκος 20 εκατοστών και τα στείλνουν στην Bergmann Kord μέσα σε έναν φάκελο. Μόλις παραληφθούν, γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία τους για εφαρμογή και αναμένεται πλέον ο κατάλληλος αποδέκτης για την προσαρμογή. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.hos2.gr/hair-for-hope/.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, η Bergmann Kord συμπληρώνει 35 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα και θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα κορυφαία και πλέον εξειδικευμένα επιστημονικά κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης μαλλιών. 

Πηγή: health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου