Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινά ο διάλογος για τις αλλαγές στο δημοτικό σχολείο

Η μείωση των μαθημάτων, η αποφόρτιση των μαθητών και η ενίσχυση της δημιουργικής απασχόλησης είναι οι βασικές αλλαγές που εξετάζονται να γίνουν στο δημοτικό σχολείο.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) προκειμένου να σημάνει η έναρξη του διαλόγου για τις μεταρρυθμίσεις που σκοπό έχουν να ελαφρύνουν το πρόγραμμα σπουδών των μικρών μαθητών.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα πρέπει το ΕΣΥΠ να έχει καταλήξει στις προτάσεις του, με στόχο να σταματήσει το φαινόμενο τα παιδιά του Δημοτικού να είναι φορτωμένα με σάκα 40 κιλών και ατέλειωτων ωρών για διάβασμα στο σχολείο και στο σπίτι.

Ο υπουργός, όπως αναφέρει το Έθνος, μίλησε για «λιγότερη ποσότητα ύλης και περισσότερη Παιδεία. Λιγότερα μαθήματα, περισσότερη Παιδεία, λιγότερη επιβάρυνση του παιδιού και περισσότερη δουλειά στο σχολείο και σχεδόν καθόλου στο σπίτι και δυνατότητα του παιδιού να ολοκληρωθεί».

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» είχε δηλώσει στα μέσα Οκτωβρίου ο υπουργός.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ via in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου