Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσωπο: Ράτζα Σουμπραμάνιαν

Το όνομά του είναι Ράτζα Σουμπραμάνιαν, είναι από την Ινδία κι είναι πρωταθλητής στο μπιλιάρδο. Στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος, έχει την 31η θέση κι όνειρό του είναι να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Ο γνωστός με το όνομα Ράτζα -σκέτο- στο χώρο του μπιλιάρδου δεν έχει μόνο μεγάλα όνειρα, αλλά ακόμα μεγαλύτερη δύναμη ψυχής.

Στο χώρο του παγκόσμιου μπιλιάρδου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Μικρός προσβλήθηκε από πολυομελίτιδα, με αποτέλεσμα να έχει μια μόνιμη αναπηρία στο δεξί πόδι. Σε ένα παιχνίδι, το οποίο απαιτεί ορθοστασία, το πόδι δεν στάθηκε γι' αυτόν πρόβλημα. Εχει επίσης χάσει το δεξί μάτι του ύστερα από ένα φριχτό ατύχημα που είχε σε ηλικία έξι ετών. Ούτε κι αυτό στάθηκε πρόβλημα.

«Το πόδι δεν είναι για μένα πρόβλημα από τότε ειδικά που άλλαξαν οι κανονισμοί και μειώθηκε η διάρκεια του παιχνιδιού. Ούτε και το ότι έχω ένα μάτι όμως με ενοχλεί. Ισως θα με ενοχλούσε αν έχανα το μάτι μου, αφού είχα μάθει μπιλιάρδο. Ομως δεν έπαιξα ποτέ, έχοντας δύο μάτια, οπότε ποτέ δεν το κατάλαβα ως πρόβλημα. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες γωνίες, στις οποίες δεν έχω καλή ορατότητα, όμως βρίσκω τρόπους να το ξεπερνάω» λέει ο ίδιος.

Ο Ράτζα έχει εκπροσωπήσει την Ινδία σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στο αυστραλιανό Οpen και τώρα ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Οκτώβριο. Φίλοι και θαυμαστές έχουν δημιουργήσει σελίδα στο Ketto, στην οποία στηρίζουν τη συμμετοχή του και συγκεντρώνουν έσοδα και χορηγούς για να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτού του δεξιοτέχνη της ζωής και του μπιλιάρδου....


Πηγή: theTOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου