Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Δράση στους Δρόμους: Bιωματική Προσομοίωση Κινητικής & Αισθητηριακής Αναπηρίας του Σ.Κ.Ε.Π.

Ο Σ.Κ.Ε.Π. σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών των Παιδικών Χωριών SOS Eλλάδος, την ομάδα κατοίκων "Η Κυψέλη μας" και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων (6ο Δημοτικό Διαμέρισμα), σας προσκαλούν στην Βιωματική Προσομοίωση Κινητικής & Αισθητηριακής Αναπηρίας του Σ.Κ.Ε.Π., “Δράση στους Δρόμους”. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, από τις 19.30 έως και τις 21.00, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη στο ύψος Μεγίστης.

Θα διατεθούν αναπηρικά αμαξίδια, προκειμένου να βιώσουμε τα πρακτικά προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με κινητική αναπηρία. Παράλληλα, με τον Μενέλαο Τσαούση, εκπαιδευτή κινητικότητας και προσανατολισμού ατόμων με προβλήματα όρασης, μικροί & μεγάλοι θα βιώσουν έναν διαφορετικό τρόπο αντίληψης των χώρων, με δραστηριότητες όπως κίνηση με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού και τεχνικές συνοδείας. 

Στόχοι μας, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα ζητήματα προσβασιμότητας αλλά κυρίως η απόλυτη ανάγκη βελτίωσης των υποδομών.

Θα ακολουθήσει η κοινή δράση της ομάδας κατοίκων «Η Κυψέλη μας» και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών των Παιδικών Χωριών SOS Eλλάδος, «Σινεμά στη γειτονιά» με προβολή ταινίας (21:00 – 23:00)


Πηγή: noesi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου