Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το ΝΒΑ χάνει νέο σταρ λόγω γενετικής διαταραχής

Με ύψος 2.13μ, εξαιρετική σωματοδομή για το ύψος του αλλά και πολύ καλή τεχνική οΑζάια Οστιν ήταν ένας από τους μπασκεμπολίστες που όσο αγωνιζόταν στην ομάδα του Πανεπιστημίου του, του Baylor στις ΗΠΑ, ξεχώριζε με την απόδοση και τις επιδόσεις του. Μάλιστα ο Οστιν κατάφερε να ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα όρασης που αντιμετώπισε στα γυμνασιακά του χρόνια το οποίο μετά από χειρουργικές επεμβάσεις τον άφησε σχεδόν τυφλό από το ένα του μάτι και να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες του κολεγιακού πρωταθλήματος. 

Την Πέμπτη οι ομάδες του NBA επιλέγουν στη διαδικασία των ντραφτ τη νέα φουρνιά των παικτών που θα αγωνιστούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Ο Οστιν αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές του αναμενόταν να επιλεγεί και μάλιστα από τον πρώτο γύρο επιλογής από κάποια ομάδα του NBA. Ομως την Κυριακή το Πανεπιστήμιο Baylor ανακοίνωσε ότι ο Οστιν διαγνώστηκε ότι πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή και δεν είναι πλέον σε θέση να παίξει μπάσκετ, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο. «Είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστα νέα. Ομως ο Αζάια θα έχει όλη την υποστήριξη που χρειάζεται από όλη την κοινότητα του πανεπιστημίου. Η υγεία του είναι πάνω από όλα και αν και ο ίδιος είναι πολύ στεναχωρημένος που δεν αγωνιστεί στο NBA ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του και στη συνέχεια αν το επιθυμεί θα υπάρχει για αυτόν μια θέση στο προπονητικό τιμ του πανεπιστημίου» αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Baylor. 

Η ασθένεια

O Οστιν πάσχει από το σύνδρομο Μάρφαν, μια σπάνια κληρονομική διαταραχή του συνδετικού ιστού όπου επηρεάζει πολλά όργανα του σώματος όπως την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τα μάτια, τα οστά και τους πνεύμονες. Το σύνδρομο Μάρφαν επηρεάζει άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε φυλής. Υπολογίζεται ότι το σύνδρομο Μάρφαν «χτυπά» ένα στους πέντε χιλιάδες ανθρώπους και οι ασθενείς χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και παρακολούθηση εφόρου ζωής από ειδικούς γιατρούς με μεγάλη εμπειρία.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου