Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), είναι δικαιούχος της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9» (Κωδ. ΟΠΣ 277710, 277711, 277712), η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Στο πλαίσιο της παραπάνω Πράξης, η Ε.Σ.Α.μεΑ. δυνάμει του υπ’ αριθ. Νο17/17.02.2014 πρακτικού της Ε.Γ. θα αναθέσει σε φυσικό πρόσωπο ή ομάδα με σύμβαση μίσθωσης έργου, τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για τον εκπαιδευτή (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ) για το Υποέργο 1 Δράση 5 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΒΜ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ».

Οι ειδικότερες υποχρεώσεις του συγγραφέα ή της συγγραφικής ομάδας είναι: α) η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ) που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκπαιδευτών στον τομέα των κοινωνικών δεξιοτήτων ατόμων με βαριές αναπηρίες. Το εγχειρίδιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 σελίδες/75.000 λέξεις. 

Αναλυτικότερα:

1. Ο συγγραφέας ή η συγγραφική ομάδα, μετά την ανάθεση της συγγραφής με την υπογραφή της σύμβασης, υποχρεούται/νται να καταθέσει/σουν πλάνο εργασίας, με το οποίο θα περιγράφει/ουν τον σχεδιασμό του εκπαιδευτικού υλικού που έχει/ουν αναλάβει, θα θέτει/ουν τους στόχους και τους επιμέρους σκοπούς.
2. Οι προδιαγραφές συγγραφής του εγχειριδίου θα τεθούν από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Πράξης. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος, ο οποίος έχει την επιστημονική εποπτεία του εκπαιδευτικού υλικού μέχρι την τελική παράδοσή του, θα πραγματοποιήσει τρεις τουλάχιστον συναντήσεις με τον συγγραφέα ή τη συγγραφική ομάδα, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καθοδήγηση, η παρακολούθηση και η εποπτεία του υλικού. Οι συναντήσεις αυτές θα αφορούν την έγκριση των πλάνων εργασίας, την πορεία της συγγραφής του συνόλου του εκπαιδευτικού υλικού μέχρι την ολοκλήρωσή του. 

ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ
• Εκπαιδευτικό υλικό για τον εκπαιδευτή (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ)

Η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του συνόλου του εκπαιδευτικού υλικού είναι δύο (2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Η αμοιβή του συγγραφέα/συγγραφικής ομάδας ορίζεται συνολικά στο ποσό των 9.000€ μικτά. Η καταβολή της αμοιβής θα γίνει με την παράδοση του εκπαιδευτικού υλικού και την πιστοποίηση της ποιοτικής παραλαβής του από την υπηρεσία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα της παραγωγής, αναπαραγωγής και διάθεσης με κάθε τρόπο του εκπαιδευτικού υλικού. Ο συγγραφέας / συγγραφική ομάδα μπορεί μόνον κατόπιν γραπτής έγκρισης της Ε.Σ.Α.μεΑ. να χρησιμοποιήσει το εκπαιδευτικό υλικό ή μέρος αυτού για ατομικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
• Διδακτορικός ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε συναφές αντικείμενο. Εάν οι τίτλοι έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται πράξη ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ για την αντιστοιχία και ισοτιμία του τίτλου
Οι τίτλοι σπουδών που ορίζονται ως συναφείς με το αντικείμενο είναι οι ακόλουθοι:
- Ψυχοπαιδαγωγοί με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Μουσικοθεραπευτές με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Παιδαγωγοί Θεάτρου ή Θεατρικού Παιχνιδιού με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Εργοθεραπευτές με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Ψυχολόγοι με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Γυμναστής με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Χοροθεραπευτές με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Νοσηλευτές με εμπειρία στην Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
• Δημοσιεύσεις σχετικές με το αντικείμενο σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, κεφάλαια σε πρακτικά συνεδρίων.
• Ανακοινώσεις σχετικές με το αντικείμενο σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια.
• Επιστημονική γνώση και επαγγελματική εμπειρία σχετική με τον τομέα των κοινωνικών δεξιοτήτων ατόμων με νοητική αναπηρία ή/και άλλες αναπτυξιακές αναπηρίες. 

Για την απόδειξη των ανωτέρω προσόντων απαιτείται η προσκόμιση αναλυτικού βιογραφικού σημειώματος και αντίστοιχων επικυρωμένων φωτοαντιγράφων (τίτλοι σπουδών, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, κ.λπ.). 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους οι ίδιοι (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00), είτε να τα υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση της Ε.Σ.Α.μεΑ., σε κλειστούς φακέλους, στην εξωτερική πλευρά των οποίων θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο τίτλος «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ» και στο εσωτερικό των οποίων θα περιέχεται ένας (1) υποφάκελος ο οποίος θα εσωκλείει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΠΡΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
Ελευθερίου Βενιζέλου 236 Τ.Κ.16341 Ηλιούπολη,
2ος Όροφος,
Υπ’ όψιν Γραφείου Πρωτοκόλλου

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Ορίζεται στις δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενης από την επομένη της ημερομηνίας δημοσίευσης της παρούσας και λήξης της την 27/03/2014, ώρα 12:00μ. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία παράδοσης στην ταχυδρομική υπηρεσία.
Μετά τη λήξη της παραπάνω οριζόμενης προθεσμίας δεν θα γίνεται αποδεκτή η κατάθεση φακέλων υποψηφιοτήτων.

Η αξιολόγηση και επιλογή του συγγραφέα/συγγραφικής ομάδας θα γίνει από τριμελή επιτροπή, ενώ ενδέχεται οι συμμετέχοντες να κληθούν και σε συνέντευξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Α. Χατζηπέτρου τηλ.: 210 9949837, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 έως 14:00.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Ιωάννης Βαρδακαστάνης 

Πηγή Ε.Σ.Α.μεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου