Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Πρόσωπο: Amy Purdy

Πολλοί ίσως γνωρίσατε την Amy Purdy στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες 2014 στο Σότσι, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλιο στο Προσαρμοσμένο σνόουμπορντ. Άλλοι να την ξέρετε από την ομιλία της στο TED. Τέλος, κάποιοι ενδεχομένως τη γνωρίσατε από την πρεμιέρα του αμερικάνικου Dancing with The Stars, στο οποίο και συμμετέχει με παρτενέρ τον Derek Hough.



Συνοπτικά, να σας πούμε ότι η Amy Purdy σε ηλικία 19 ετών χτυπήθηκε από μηνιγγίτιδα, με αποτέλεσμα να χάσει τη σπλήνα της, τα νεφρά της, την ακοή από το αριστερό αφτί και τα δύο της πόδια. Αξίζει να τη γνωρίσετε, εάν δεν την ξέρετε ήδη, μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα, την ομιλία της και να παρακολουθήσετε την πορεία της!



Να σημείωθεί ότι έπειτα από οκτώ χρόνια συνεχούς πίεσης από τους εκπροσώπους του προσαρμοσμένου σνόουμπορντ, για πρώτη φορά το άθλημα συμπεριλήφθηκε στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι (2014).
Ακόμη, σε προηγούμενο κύκλο του αμερικάνικου Dancing With The Stars συμμετείχε η βραβευμένη με Όσκαρ Marlee Matlin, κωφή ηθοποιός. Δείτε σχετικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου