Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

2ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών Δημοτικού


Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο έχει την επιστημονική / εκπαιδευτική ευθύνη, διοργανώνει με την έγκριση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων (Ε΄ και Στ΄) των Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα διενεργηθεί: η α΄ φάση την Πέμπτη 03 Απριλίου 2014 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα –που θα το ζητήσουν–, ενώ η β΄ φάση (μόνο για τους 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος –μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους– από κάθε σχολείο) το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας.

Τα θέματα των Πανελλήνιων Διαγωνισμών της α΄ φάσης του Δημοτικού Σχολείου αποστέλλονται ηλεκτρονικά την ημέρα του Διαγωνισμού στα Δημοτικά Σχολεία τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ τα θέματα της β΄ φάσης του Δημοτικού αποστέλλονται ηλεκτρονικά την ημέρα του Διαγωνισμού στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί.

Την οργανωτική ευθύνη για τη διεξαγωγή της α’ φάσης του διαγωνισμού θα έχουν οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τάξεων του κάθε σχολείου, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους οικείους Σχολικούς Συμβούλους, ενώ την οργανωτική ευθύνη για τη διεξαγωγή της β’ φάσης του διαγωνισμού θα έχουν οι τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων που θα συγκροτήσουν τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ.

Την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη του Διαγωνισμού θα έχει το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Α’ φάση διαγωνισμού
Επειδή η αποστολή των θεμάτων της α’ φάσης του διαγωνισμού στα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα σχολεία αυτά πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 21 Μαρτίου 2014 

Β’ φάση διαγωνισμού
Στη Β’ φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν οι 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος του σχολείου, μετά από την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι αποστέλλουν ταχυδρομικώς τα γραπτά των 5 πρωτευσάντων μαθητών στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, ΤΚ 10680 Αθήνα (τηλ: 210-3635701).

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των εξεταστικών κέντρων, τα ονόματα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στη β’ φάση του διαγωνισμού θα πρέπει να έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά μέχρι τις 8 Απριλίου 2014 στο διαδικτυακό τόπο.

Μετά τη συγκέντρωση των παραπάνω στοιχείων, θα ανακοινωθούν στον ίδιο διαδικτυακό τόπο τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές. Αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού, τα θέματα θα αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο του Εργαστηρίου.
Επισημαίνεται ότι, η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.

κάνε κλικ για δήλωση συμμετοχής
κάνε κλικ για 1ο διαγωνισμό θέματα και λύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου