Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πειραματικά Σχολεία 2014 2015 ξεκινούν οι αιτήσεις

Ξεκινούν την 1η Μαρτίου 2014 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2014-2015 σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την εγγραφή στα Προτυπα Πειραμαιτκά Σχολεία για το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015. 

Στα πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα διενεργηθεί κλήρωση για την εισαγωγή των νηπίων σε αυτά ενώ για την εισαγωγή στα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια θα διεξαχθούν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών κάτι που θεσπίστηκε το προηγούμενο έτος. Η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 

Οι γονείς τα σχετικά δικαιολογητικά για την εγγραφή στα Πειραματικά Σχολεία της επιλογής τους, θα πρέπει να τα καταθέσουν από 2 έως 12 Μάιου 2014. 

Πέρσι για την συμμετοχή στις εξετάσεις για την εισαγωγή από τα δημοτικά στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια, τα οποία συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κατατέθηκαν 3.014 αιτήσεις για τις συνολικά 846 θέσεις. Αντίστοιχα για την εισαγωγή μέσω εξετάσεων από τα γυμνάσια στα πρότυπα πειραματικά λύκεια που διαθέτουν 1.068 θέσεις κατατέθηκαν 1.641 αιτήσεις. Αριθμοί ρεκόρ για τα συγκεκριμένα Σχολεία. 

Επίσης η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη ούτε να υποστούν φροντιστηριακή εξάσκηση για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη εν λόγω δοκιμασία. Για το παραπάνω θέμα κάνει μνία το υπουργείο Παιδείας για το λόγω ότι τα φροντιστήρια προσέφεραν πακέτα στους μαθητές για την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια 

Διαβάστε αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου