Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ενας «Κεραμιδοτρέχαλος» για τη «Μέλισσα»

Μία παράσταση στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Μέλισσα» ετοιμάζει η Παιδική Σκηνή και το θεάτρο «Ράδιο Σίτυ» (Παρασκευοπούλου 9, τηλ. 2310/ 819.153) αυτήν την Κυριακή, στις 11.30. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την παράσταση «Κεραμιδοτρέχαλος» θα διατεθούν στη «Μέλισσα».

Το θεατρικό έργο της αγαπημένης συγγραφέως μικρών και μεγάλων Αλκης Ζέη ανεβαίνει με ζωντανή μουσική, με κιθάρα, φλογέρα και φυσαρμόνικα επί σκηνής, χαρούμενα τραγούδια και χορευτικά, σε σκηνοθεσία Κώστα Γεράρδου.

Το έργο περιγράφει με τρυφερότητα τη μοναξιά που αισθάνεται ένα παιδί, ο Μπόμπιρας, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ως αποτέλεσμα των ατέλειωτων ωρών που εργάζονται οι γονείς του προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν τον επιούσιο. Ο Μπόμπιρας τότε επινοεί ένα... φανταστικό φίλο, ένα παράξενο πλάσμα, τον Κεραμιδοτρέχαλο, ο οποίος παραμένει αθέατος για όλους τους άλλους. Μαζί του, θα ταξιδέψει στην περιπέτεια και την ίδια στιγμή θα «ανοίξει» τα μάτια του και όχι μόνο θα διαπιστώσει τι συμβαίνει γύρω του αλλά και θα προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Οταν ανεβαίνει στο θαυμαστό κόσμο των κεραμιδιών, αποκτά καλύτερη θέα της γειτονιάς. Από εκεί βλέπει τις προσπάθειες του δημάρχου να καταστρέψει το παρκάκι. Με τη βοήθεια της παρέας του, θα εναντιωθεί στα σχέδιά τους...

Η μουσική είναι του Δημήτρη Σαμαρά, οι στίχοι του Αλέξανδρου Γιαννόπουλου, τα σκηνικά και κοστούμια της Κατερίνας Παπαγεωργίου. Παίζουν: Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Νίκος Τσολερίδης, Ανδρονίκη Μαλακόζη, Αγγελος - Προκόπιος Νεράντζης, Βιολέττα Θεοδωρίδου, Γιάννης Λαζαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου