Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Παίζουμε και μαθαίνουμε οικογενειακώς στα εργαστήρια του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών (18-19/1)

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων προσκαλεί γονείς και παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή στο οικογειακό πρόγραμμα “ Και ο Μαρκόνι δεν ήταν σπουδαίος μαθητής, έγινε όμως ένας μεγάλος εφευρέτης” που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του Μουσείου να μυήσει τους επισκέπτες στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών, σε ένα ζωντανό περιβάλλον μάθησης, έμπνευσης και δημιουργίας.

Με τη συμμετοχή τους στο εργαστήρι, γονείς και παιδιά θα ανακαλύψουν μέσα από τους δρόμους των τηλεπικοινωνιών τιςπολλαπλές ικανότητες και δυνατότητες που όλοι έχουμε αρκεί να τις ανακαλύψουμε, να τις αξιοποιήσουμε να τις αποδεχτούμε και να τις αναπτύξουμε! Μέσω πολυαισθητηριακών παιχνιδιών τα συμμετέχοντα παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών θα έρθουν σε επαφή με τους εφευρέτες, τη ζωή τους και τις μεγάλες ανατροπές που έφεραν στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών. Οι γονείς με τη διαμεσολάβηση της ψυχολόγου προσεγγίζουν τις διαφορετικές μορφές νοημοσύνης, τις διαφορετικές ικανότητες αλλά και τον τρόπο αναγνώρισης τους.

Γονείς και παιδιά δημιουργούν στη βιβλιοθήκη του Μουσείου την προσωπογραφία του Μαρκόνι με ψηφίδες.

Μην το χάσετε, δηλώστε συμμετοχή για το Σάββατο ή την Κυριακή 18 & 19 Ιανουαρίου (ώρες διεξαγωγής προγράμματος 10:00., 11:30 και 13:00)

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Πρωτέως 25, 145 64 Νέα Κηφισιά
210 6201899, 210 6201999

Συγγραφέας άρθρου: Κωνσταντίνα Ντουντούμη
Πηγή: Infokids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου