Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Συνέδριο για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Απαντώντας στις προκλήσεις του σήμερα και ανιχνεύοντας τις προοπτικές του αύριο.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 4 Μαΐου 2014. Η Δ.Ε.Π.Π.Σ. προσκαλεί τους Προέδρους των Επιστημονικών και Εποπτικών Συμβουλίων των Π.Π.Σ., τους παιδαγωγικά και επιστημονικά υπεύθυνους Σχολικούς Συμβούλους - μέλη των ΕΠ.Ε.Σ., τους σχολικούς συμβούλους ειδικότητας, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Π.Π.Σ, να συμμετάσχουν στο Συνέδριο με ανακοινώσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

α) αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα Π.Π.Σ.

β) αξιολόγηση της δοκιμασίας /τεστ δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου και στην Α΄ τάξη Λυκείου

γ) αξιολόγηση καινοτόμων διδακτικών πρακτικών και ομίλων.

Οι ενδιαφερόμενοι, στις ανακοινώσεις τους, καλούνται να αποτιμήσουν τη λειτουργία των Π.Π.Σ, εστιάζοντας στα παραπάνω θέματα, και να διατυπώσουν προτάσεις σχετικά με αυτά.

Οι ανακοινώσεις που θα υποβληθούν θα κριθούν από επιστημονική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει 30 από αυτές για να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου (10 ανά θεματική ενότητα).

Το σύνολο των εργασιών που θα εγκριθούν από την επιστημονική επιτροπή θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά του Συνεδρίου τα οποία θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Οι εργασίες και οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://depps.athena.net.gr/depps/pps/login.php (Συνέδριο 2014). Στην ίδια διεύθυνση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τις δοκιμασίες/τεστ εισαγωγής των μαθητών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των ανακοινώσεων, το πρόγραμμα του συνεδρίου και το χώρο διεξαγωγής του θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου