Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Η Apple αποζημιώνει γονείς για τις εφαρμογές που κατέβασαν τα παιδιά τους χωρίς έγκριση

Αποζημιώσεις ύψους 32,5 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η Apple, σε χιλιάδες γονείς τα παιδιά των οποίων, έκαναν αγορές από το in-app store, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η απόφαση ελήφθη μετά από διακανονισμό που έγινε με την ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου των ΗΠΑ, προκειμένου η εταιρεία να αποφύγει μακροχρόνιες δικαστικές περιπέτειες.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου των ΗΠΑ, κατέθεσε αρχικά αγωγή κατά της Apple, μετά τις διαμαρτυρίες γονέων για τις αγορές που πραγματοποιούσαν τα παιδιά τους μέσω του in -app store της Apple, σε συσκευές όπως το iPhone και το iPad, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν και χωρίς σαφώς να έχουν εγκρίνει τις χρεώσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας, που κατήγγειλε ότι η κόρη της ξόδεψε πάνω από 2.600 δολάρια, προκειμένου να αγοράσει νέες εφαρμογές της Αpple.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Apple θα επιστρέψει τα χρήματα σε όλους τους πελάτες που κατέθεσαν αίτηση αποζημίωσης, ενώ δεσμεύεται ότι θα διασφαλίσει ότι η διαδικασία αγοράς νέων εφαρμογών θα γίνεται κατόπιν γονικής συναίνεσης.

Πηγή: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου