Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τα παραμυθοχωριά των Χριστουγέννων

Και φέτος επιστρέφει ο Αστερόκοσμος, το χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης, στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO, με ακροβατικά, παραστάσεις, παγοδρόμια, μηχανοκίνητα παιχνίδια, λούνα παρκ, χριστουγεννιάτικες γεύσεις και bazaar μικροδώρων, ροφήματα και γκλουβαϊν, μπάντες και χορωδιακά ακούσματα, κληρώσεις δώρων αλλά και μίνι συναυλίες. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει από θέατρο σκιών με τον Καραγκιόζη έως θεατρικές παραστάσεις, από επιδείξεις καλλιτεχνικού πατινάζ έως και χριστογεννιάτικη μουσική, αλλά και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Με δωρεάν Parking και 6 ευρώ εισιτήριο για όλα, οικογένειες, παιδιά και παρέες όλων των ηλικιών μπορούν να ζήσουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Καθημερινές: 17.00-22.00
Σάββατο & Κυριακή: 11.00-22.00
Εορταστικό Ωράριο (21 Δεκεμβρίου 2013 - 6 Ιανουαρίου 2014): 11.00-22.00
*7/12/13-6/1/14, ΔΕΘ, Είσοδος: 6 ευρώ

Πλατεία Αριστοτέλους - «Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό»

Για άλλη μια χρονιά η Πλατεία Αριστοτέλους θα αποτελέσει κεντρικό σημείο γιορτινών διακοσμήσεων και δράσεων για την πόλη. Στον άξονα της Αριστοτέλους θα δημιουργηθούν από τον Δήμο και φέτος σπιτάκια δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, μία παραμυθοχώρα, παγοδρόμιο, ένα μεγάλο καρουζέλ και μια μικρή πίστα για μουσικά δρώμενα. Θα διενεργηθούν ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις και δράσεις, όπως κάλαντα από διεθνείς κοινότητες που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα σημειωθεί και η παρουσία δύο Ελλήνων λυρικών ερμηνευτών. Θα υπάρχουν πολλές δράσεις για τα παιδιά, που θα μπορούν σε ειδικούς χώρους να φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα γλυκά και να απασχολούνται σε διάφορες άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ενώ θα πραγματοποιείται και ανάγνωση παραμυθιών. Οι τιμές φέτος έχει σημειωθεί πως φέτος είναι κατά 20% χαμηλότερες από άλλα χριστουγεννιάτικα χωριά, καθώς για το παγοδρόμιο το εισιτήριο θα κοστίζει 8 ευρώ, για το καρουζέλ 2,5 και για τα υπόλοιπα παιχνίδια 2 ευρώ.

*10/12/13-12/1/14, Πλατεία Αριστοτέλους

Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης - «Αγγέλων Πόλις»

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό δημιουργήθηκε φέτος και στον Λαγκαδά, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, η «Αγγέλων Πόλις». Το χριστουγεννιάτικο αυτό χωριό βρίσκεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των λουτρών Λαγκαδά, όπου υπάρχει μεταξύ άλλων λούνα παρκ και τρενάκι, ενώ στις ειδικές γειτονιές του «χωριού», όπως στο «σπίτι των χρωμάτων», στη «ζαχαρούπολη» κτλ, παρέχονται και πολλές δράσεις για τα παιδιά. Παράλληλα, θα δοθούν συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως ο Μαρτάκης, η Φουρέιρα, ο Τσαλίκης και ο Σταν.

*8/12/13-5/1/14, Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης

Βέροια - «Το δάσος των Χριστουγέννων»

Tο δικό της «χριστουγεννιάτικο χωριό» απέκτησε και η Ημαθία, καθώς λίγο έξω από τη Βέροια, στο πάρκο του Αλιάκμονα, βρίσκεται το «Δάσος των Χριστουγέννων». Στο χώρο του πάρκου έχει εγκατασταθεί το σπίτι του Αϊ Βασίλη, ένα παγοδρόμιο, καθώς και fun park. Θα υπάρχουν ακόμη στον χώρο δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά και χριστουγεννιάτικη αγορά.

*6/12/13-6/1/14, Πάρκο του Αλιάκμονα, Βέροια, Ωράριο λειτουργίας: 10.00 έως τις 21.00, Eίσοδος: Eλεύθερη

Γιαννιτσά - «Παραμυθούπολη της Αγάπης»

Ο Δήμος Πέλλας διοργανώνει για τρίτη χρονιά στα Γιαννιτσά την «Παραμυθούπολη της Αγάπης». Η Παραμυθούπολη θα λειτουργήσει από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου στον πεζόδρομο . Για πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Δήμο Πέλλας στα τηλέφωνα 2382 3 50805 και 2382 0 84381.

*15/12/13-6/1/14, Πεζόδρομος Γιαννιτσών, Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.30 και 17.30- 22.00

Δράμα - «Ονειρούπολη»

Η «Ονειρούπολη» Δράμας επιστρέφει για 10η συνεχή χρονιά για να προσφέρει γιορτινές στιγμές στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της. Το πρόγραμμα της φέτος περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, παιχνιδιών και δράσεων. Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώθηκαν σε ένα χωριό του Άη Βασίλη, στο οποίο κάθε μέρα πραγματοποιούνται κάθε είδους παραστάσεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά παιχνίδια και βόλτες για παιδιά, καθώς και πάγκοι με παραδοσιακά προϊόντα για τους επισκέπτες.

*4/12/13-5/1/14, Δημοτικός Κήπος και Πλατεία Ελευθερίας Δράμας

Έδεσσα - «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα»
O Δήμος της Έδεσσας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργάνωσε τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου χωριού στο κέντρο της πόλης. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό έχει τίτλο «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα» και περιλαμβάνει το σπίτι του Αη Βασίλη, λούνα πάρκ, καθημερινές δραστηριότητες για παιδιά, συναυλίες και εκδηλώσεις. Η λειτουργία της «Χριστουγεννιάτικης Παραμυθοχώρας» θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.
*6/12/13-6/1/14, Κέντρο Έδεσσας


Σέρρες - «Πολιτεία των Ευχών»
Από τις 6 Δεκεμβρίου λειτουργεί στο κεντρικό πάρκο Σερρών (Θεατράκι) η «Πολιτεία των Ευχών», όπου στήθηκε το σπίτι του Άγιου Βασίλη, σε χώρο με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φώτα και τεχνητές νιφάδες χιονιού, και θρόνο όπου τα παιδιά θα φωτογραφίζονται και θα του ζητούν τα δώρα τους. Στήθηκαν επίσης ξύλινα σπιτάκια τα οποία φιλοξενούν τοπικούς επαγγελματίες που πουλάνε λιχουδιές και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και στολίδια, ενώ στον χώρο υπάρχουν παγοδρόμιο, Carousel, τρενάκι και παιχνίδια λούνα πάρκ για τα παιδιά.
Εν μέσω της κρίσης γίνεται επιπλέον προσφορά 5.000 δωρεάν κουπονιών προς τα παιδιά για όλα τα παιχνίδια, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα δημιουργηθεί για όλους Ταμείο Αλληλεγγύης, όπου ο καθένας μπορεί να προσφέρει ότι επιθυμεί, όπως τρόφιμα, μεταχειρισμένα βιβλία για την Δημοτική Βιβλιοθήκη ή παιχνίδια και ρούχα, για να δοθούν σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να τα έχουν, ή ακόμη και χρήματα, για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν όσες ευχές παιδιών είναι δυνατόν.
*6/12/13-6/1/14, Κεντρικό Πάρκο Σερρών (Θεατράκι), Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00


Σκύδρα - «Το χωριό του Αϊ Βασίλη»

Χριστουγεννιάτικο χωριό στήθηκε και στην Σκύδρα, το «χωριό του Αϊ Βασίλη», στην περιοχή της λαϊκής αγοράς. Στο χωριό έχουν στηθεί χώροι όπως το σπίτι του μάγου, το σπίτι του παραμυθιού, το σπίτι των δράσεων αλλά και ο θρόνος του Αι Βασίλη, όπου τα παιδιά μπορούν να του δώσουν τα γράμματά τους και να φωτογραφηθούν μαζί του. Άλλα παιχνίδια που παρέχει το χωρίο είναι τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, οι νερόμπαλες, το τραμπολίνο και πολλά ακόμα. Πραγματοποιούνται ακόμη εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το συνάνθρωπο και το περιβάλλον, προσεγγίζοντας παράλληλα την τοπική παράδοση, ενώ σαν δράση γίνονται δεκτά ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας κι ό,τι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε συνανθρώπους μας.
*6/12/13-3/1/14, Λαϊκή Αγορά Σκύδρας


Στρατώνι Χαλκιδικής - «Παραμυθοχώρα»
Στο Στρατώνι της Χαλκιδικής έχει στηθεί η «Παραμυθοχώρα», με πολλούς ενδιαφέροντες χώρους. Στο Σπίτι των Τεχνών του χωριού τα παιδιά απασχολούνται με εργαστήρια τέχνης, ενώ στο Ταχυδρομείο ετοιμάζουν τα γράμματα τους για τον Αϊ- Βασίλη, που τους υποδέχεται στο σπίτι του. Στο Γλυκόσπιτο οι ζαχαροπλάστες τα βοηθούν να φτιάξουν μόνα τους γλυκά και στο Σπίτι του Παραμυθιού ακούνε ενδιαφέροντα παραμύθια κοντά στο τζάκι. Τέλος, στην έξοδο, ένα τρενάκι περιμένει τα παιδιά για μια διαδρομή στο χωριό, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο λούνα παρκ, με πλήθος παιχνιδιών. Το χωριό έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς για τους επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη.
*8/12/13-1/1/14, Στρατώνι Χαλκιδικής, Είσοδος: Ελεύθερη

Πηγή: parallaximag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου