Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Ποδηλατώ στην Καλαμαριά» ποδηλατοδρομία 10χλμ

Η ποδηλατοδρομία με τίτλο « Ποδηλατώ στην Καλαμαριά» - διαδρομή 10 χιλιομέτρων για παιδιά και ενήλικες, μέσα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καλαμαριάς, εντάσσετε μέσα στο σύνολο αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων, δέκα (10) τον αριθμό και συνδιοργανώνεται με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης –Ανατολική Α.Ε. 

Ειδικότερη επίτευξη του Δήμου και της Ανατολικής Α.Ε, αποτελεί η προσπάθεια της μαζικής συμμετοχής σε εκδηλώσεις που δίνουν την ευκαιρία να αναδειχθεί η σημασία της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην τοπική κοινωνία, για αυτό σαν δράση έχει ενταχθεί επίσης.

Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνα: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 
Κατηγορία : Ποδηλατική διαδρομή χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα.
Ώρα προσέλευσης : 17:00 μ.μ.
Ώρα έναρξης αγώνα : 18:00 μ.μ.

Αφετηρία : Κ.Ε.Μ ( Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων) Αιγαίου & Πόντου Αποστάσεις: Για όλους θα είναι ίδια η εκκίνηση και κοινή. Η απόσταση καθορίζεται σε 10 χιλιόμετρα στο οδικό δίκτυο Δήμου Καλαμαριάς. Ενδιάμεση στάση 20΄-30΄ : Πλατεία Σκρά στο ύψος της οδού Μαρμαρά. Τερματισμός : Επί της Σοφούλη στο ύψος του δρόμου καθόδου προς την Πλαζ Αρετσούς. Συγκέντρωση συμμετεχόντων Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων Πλαζ μετά τον τερματισμό: Αρετσούς.

Αναλυτικά η διαδρομή : Οδικό δίκτυο του Δήμου Καλαμαριάς, με εκκίνηση οδό Αιγαίου εμπρός από την είσοδο του Κ.Ε.Μ (Αιγαίου & Πόντου), ακολουθώντας τη διαδρομή Μεταμορφώσεως - Χηλής-Πλαστήρα-Ερυθραίας-Πολυβίου-Ησιόδου-Χανίων-Σμύρνης-Μιαούλη-Αδ.Κοραή-Στάση ξεκούρασης 20΄-30΄ στην Πλατεία Σκρά-Μαρμαρά-Ι.Πασαλίδη-Πόντου-Μεταμορφώσεως-Κερασούντος-Θ.Σοφούλη-(για την ασφάλεια των συμμετεχόντων ο τερματισμός θα γίνει επί της οδού Σοφούλη στο ύψος του δρόμου καθόδου για την πλαζ) – συγκέντρωση συμμετεχόντων στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων πλαζ Αρετσούς στην είσοδο του Αναψυκτηρίου πεζών. 

Δικαίωμα συμμετοχής: Στην ποδηλατοδρομία μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ οι ανήλικοι μπορούν να συμμετάσχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους. 

Διακρίσεις: Σε όλους τους ποδηλάτες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, ενώ μετά το πέρας της ποδηλατοδρομίας στο χώρο τερματισμού θα γίνει κλήρωση δυο ποδηλάτων βάση των δηλωμένων στοιχείων συμμετοχής. 

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Ποδήλατο και ποδηλατικό κράνος.

Δηλώσεις συμμετοχής: Όλοι όσοι επιθυμούν και μπορούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να προσέλθουν μια ώρα τουλάχιστον πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο σημείο αφετηρίας, στη γραμματεία της ποδηλατοδρομίας, για να συμπληρώσουν την ανάλογη δήλωση συμμετοχής.

Τεχνική Υποστήριξη : Σε όλη τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Υγειονομική κάλυψη : Σε κάθε περίπτωση όλοι οι ποδηλάτες συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα ποδηλάτη-τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. 

Τον αγώνα θα παρακολουθούν σε όλη την διάρκεια του εθελοντές διασώστες, ειδικευμένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία καθώς και απώλειας ποδηλάτου ή άλλου αντικειμένου. 

Πληροφορίες: Τμήμα Αθλητισμού- Καραμαούνα 1 3ος όροφος ( Πλ.Σκρά-κτίριο ΚΕΠ) τηλ 2313314175. Τμήμα Αθλητισμού-Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής-Πλαστήρα), τηλ: 2310-440540. Τμήμα Αθλητισμού-Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς (Τριπόλεως & Σουρμένων ) τηλ: 2310-410956.

Μετά το πέρας της ποδηλατοδρομίας θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση μέσα στο χώρο της πλαζ Αρετσούς, δίπλα στο αναψυκτήριο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θα εμφανιστεί ο τραγουδιστής Χρήστος Κωσταράς και το συγκρότημα «Μουσικές Υποθέσεις».

Πηγή: cityportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου