Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μεταίχμιο: Τα νέα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ





ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό του Βασίλη Παπατσαρούχα
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών

Ο Φράνσις είναι ένα αγόρι που αγαπά τη ζωγραφική όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Του αρέσει να ζωγραφίζει παντού αλλά περισσότερο απ’ όλα του αρέσει να ζωγραφίζει στον ουρανό. Όταν θα μάθει πως σε κάποιο μέρος της γης τα παιδιά δεν ξέρουν τι πάει να πει παιχνίδι, δε γνωρίζουν πώς είναι να ονειρεύεσαι, θα κάνει τις πιο παιχνιδιάρικες ζωγραφιές και θα τις στείλει να ταξιδέψουν παρέα με τα σύννεφα, έως ότου φτάσουν στον προορισμό τους. 
Ο συγγραφέας και εικονογράφος Βασίλης Παπατσαρούχας σας περιμένει για να ζωγραφίσετε παρέα τα δικά σας όνειρα στον ουρανό, να φτιάξετε τον δικό σας ζωγραφιστό κόσμο και να στείλετε το μήνυμά σας σε όποιο μέρος της γης εσείς θέλετε.
Μαζί του η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη θα σας ταξιδέψει στις σελίδες του βιβλίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Εργαστήρι αφήγησης: Εισαγωγή στην τέχνη της αφήγησης λαϊκών παραμυθιών

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα, η διδάσκουσα Αγνή Στρουμπούλη θα παρουσιάσει το περιεχόμενο και τους στόχους του εργαστηρίου και θα απαντήσει στις ερωτήσεις και στις απορίες των ενδιαφερομένων.

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήρι (διάρκεια, κόστος, ημέρα και ώρες κ.λπ.), το οποίο ξεκινά την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, θα βρείτε ΕΔΩ.





ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συγκροτεί από φέτος Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής Λογοτεχνίας για παιδιά 8-11 ετών. Με αφορμή βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες συναντιούνται μία φορά τον μήνα και μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία. Περισσότερα για το πώς θα λειτουργεί η Λέσχη και τη δομή της θα βρείτε ΕΔΩ

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 211 3003580 ή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr (σημειώνοντας ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ καθώς και το ονοματεπώνυμο του παιδιού και στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα)




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι τρεις φίλοι του γίγαντα της Καλλιόπης Κύρδη
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών

Άραγε υπάρχουν οι γίγαντες; Κι αν υπάρχουν, πόσο τρομακτικοί είναι; Είναι στ' αλήθεια μεγάλοι; Ή μήπως μεγαλύτεροι; Το κυριότερο: μπορούν να γίνουν φίλοι με τους ανθρώπους; 

Η συγγραφέας Καλλιόπη Κύρδη θα μας θυμίσει ιστορίες για γίγαντες, όπως τις αφηγούνται αντικείμενα που βρήκε όταν τους αναζητούσε στα μεγάλα ταξίδια των βιβλίων. Θα αφηγηθεί την ιστορία των τριών φίλων που πάλεψαν με τον φόβο και κατάφεραν να μπουν στο ρουθούνι του τελευταίου μεγάλου γίγαντα.
Μέσα από ένα παιχνίδι με φως και σκιές, τα παιδιά θα συναντήσουν τον δικό τους γίγαντα και θα του ετοιμάσουν την καινούρια του φορεσιά. 

Στο τέλος της εκδήλωσης τρεις τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.




ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής 
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη.
Ημερομηνίες: Σάββατο, 5 και 19 Οκτωβρίου, 2 και 23 Νοεμβρίου, 7 Δεκεμβρίου 2013, 11 Ιανουαρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -140 € για δύο αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10.30 έως τις 12.00 

Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εργαστήρι αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Με αφορμή ιστορίες τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να διασκεδάζουν γράφοντας. Το πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να εμπλακούν στη συνολική διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, αλλά και στη διόρθωση του κειμένου προκειμένου να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας θα αναπτύξουν τη δική τους φωνή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα. 

Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.

Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στους γονείς ένα λογοτεχνικό βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. 
Περισσότερα για το εργαστήρι θα βρείτε ΕΔΩ.

Δηλώσεις συμμετοχής για το εργαστήρι:
• στο τηλ.: 211 3003580 
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει. 

Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ είναι οι παραπάνω εκδηλώσεις μας για παιδιά. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
Βρείτε μας στο facebook

ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00

Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου