Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Οξυγόνο: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Για δεύτερη χρονιά το ΟΞΥΓΟΝΟ ανοίγει και το πρωί τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών και προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να το επισκεφθούν και να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Διαπιστώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον σχολικών ομάδων να λάβουν μέρος στις παιδικές εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ, σχεδιάσαμε και παρουσιάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένα από τους συνεργάτες μας, τα οποία απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για τα προνήπια, το νηπιαγωγείο και την Α΄ Δημοτικού
«Γίνε και εσύ ένας μικρός φιλόσοφος!»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με αφορμή τη σειρά παιδικών βιβλίων Ο ΜΙΚΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Για το νηπιαγωγείο και τις τάξεις Α΄- Β΄- Γ΄ Δημοτικού
«Γνωρίζοντας τη Θεσσαλονίκη μέσα από τις τέχνες» 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή τα 100 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1922-2012).

Για τις τάξεις Γ΄-Δ΄-Ε΄ Δημοτικού
«Απ’ το κεφαλαίο μέχρι την τελεία, να σου ξετυλίγεται μια τρελή ιστορία!»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού

Για τις τάξεις Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού
«Το παιχνίδι των πόλεων 
Αναζητώντας τις άλλες πόλεις στον χάρτη της Θεσσαλονίκης»
Γνωρίζω και μαθαίνω να αγαπώ την ποίηση» 
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν, θα παίξουν και θα δημιουργήσουν με αφορμή την ποίηση του Κωστή Παλαμά, του Γιάννη Ρίτσου και του Οδυσσέα Ελύτη.

Δημιουργικό εργαστήριο για τον ποιητή Κ. Π. Καβάφη
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη, με αφορμή το έτος Καβάφη (φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση και 80 από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή).

Για τις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και για την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου
Τα εκπαιδευτικά πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η ομάδα Gamecraft.
Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για την Αρχαία Ιστορία
«Ο συλλέκτης»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία, όπως αυτή διδάσκεται μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια. 

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για τη Βυζαντινή Ιστορία
«Στα ίχνη του πορφυρού κώδικα»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στη Βυζαντινή Ιστορία, όπως αυτή διδάσκεται μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για τις θετικές επιστήμες
«Παγιδευμένοι»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στα σχολικά βιβλία Μαθηματικών, Φυσικής, Βιολογίας, Τεχνολογίας και όλου του εύρους θετικών επιστημών που διδάσκονται στις τάξεις Δ’, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού και για την Α΄ Γυμνασίου
Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στη σειρά ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ σε GRAPHIC NOVEL του Τάσου Αποστολίδη και του Γιώργου Ακοκαλίδη.

Εάν είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε το ΟΞΥΓΟΝΟ με τους μαθητές σας για να παρακολουθήσετε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία), όπου θα σημειώνετε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, προτιμώμενες ημερομηνίες, το σχολείο στο οποίο εργάζεστε, το όνομά σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και e-mail). Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και θα σας ενημερώσουμε για τη διαθεσιμότητα του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το ΟΞΥΓΟΝΟ στο τηλέφωνο 2310 260085 (Τρίτη-Παρασκευή 10.00-21.00).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Εκτός από τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα, υπάρχει η δυνατότητα επανάληψης ορισμένων από τις εκδηλώσεις με αφορμή βιβλία που πραγματοποιούνται στο ΟΞΥΓΟΝΟ για σχολική ομάδα κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εφόσον είναι εφικτό για τον εμψυχωτή/συγγραφέα.

Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Ή ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ. 

Στο site του ΟΞΥΓΟΝΟΥ www.oxygono-metaixmio.gr μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητές μας στο ημερολόγιο εκδηλώσεων, αλλά και να διαβάσετε τα νέα μας. Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη δική του σελίδα στο fb. Kάντε like και μάθετε όλα τα νέα του νέου χώρου. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε το ΟΞΥΓΟΝΟ στο twitter.

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη-Παρασκευή 10.00-21.00
Σάββατο 10.00-15.00 

Πηγή: Ενημερωτικό μήνυμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου