Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ξένια Καλογεροπούλου «αφηγείται» ένα παραμύθι

Με μία έκπληξη για τους μικρούς της φίλους εγκαινιάζει τη νέα χρονιά στο «Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα», η Ξένια Καλογεροπούλου. Λίγο πριν το «Εργαστήρι» ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί τα παιδιά στο νέο θεατρικό τους ταξίδι τη σχολική περίοδο 2013 -2014, η ηθοποιός θα αφηγηθεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο παραμύθια.

Μπορεί το θέατρο «Πόρτα» να παραμένει κλειστό τη νέα σεζόν, όμως η περιπέτεια του θεάτρου για τα παιδιά δεν περιλαμβάνει μόνο παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, αλλά και δράση.

«Στις μέρες που ζούμε είναι εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό να βλέπεις έναν χώρο, σαν το «Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα», να λειτουργεί όλο και πιο δημιουργικά. Να καινοτομεί και να εμπνέει και να συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλο και πιο πιστούς και ενθουσιώδεις μαθητές και δασκάλους» σημειώνει η κα Καλογεροπούλου και προσθέτει πως ανυπομονεί να βρεθεί πάλι εκεί αυτό το φθινόπωρο για να συμμετάσχει και η ίδια στα καινούρια προγράμματα που σχεδιάζουν.

«Η αφετηρία μπορεί να είναι παραμύθι, ποίημα, θεατρική παράσταση, ταινία, μια φωτογραφία, ένα έργο ζωγραφικής, ένα μουσικό κομμάτι, ένα ιστορικό γεγονός, μία είδηση, ένα αντικείμενο, μία λέξη, ένα κομμάτι από κάποιο γράμμα που βρέθηκε σκισμένο. Ο προορισμός είναι πάντα ίδιος, το παιδί να γνωρίσει και να καταλάβει τον εαυτό του και τον κόσμο που το περιβάλλει, ώστε να βρει τη δική του θέση μέσα σε αυτόν» σημειώνει με τη σειρά της η διευθύντρια του «Εργαστηρίου», Πέγκυ Στεφανίδου - Τσιτσιρίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου