Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση χρησιμοποιημένων βοηθητικών βιβλίων από το δήμο Τρικκαίων

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση χτύπησε, δυστυχώς, την πόρτα πολλών οικογενειών και συνανθρώπων μας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ελληνική οικογένεια να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη και σε σχολικά βοηθήματα.

Ο Δήμος Τρικκαίων θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Δήμου μας, υλοποιεί πρόγραμμα συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων βοηθητικών βιβλίων. Επειδή η κρίση δεν προκάλεσε μόνο προβλήματα αλλά ανέδειξε και την κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε ύπνωση, απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας, που πάντα δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε όσους έχουν ανάγκη. Στόχος της δράσης αυτής είναι να στηρίξουμε και να σταθούμε δίπλα στους μαθητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχουν ανάγκη την υποστήριξή μας.

Τα βιβλία θα συγκεντρώνονται στο χώρο της Διεύθυνσης Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, Γαριβάλδη 8, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Θα διατίθενται στα παιδιά, μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων.

Ήδη με επιστολή μας έχουμε κοινοποιήσει στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων την πρόθεση του Δήμου για την υλοποίηση της δράση αυτής, ώστε να κινητοποιηθούν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Πηγή: trikalain

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου