Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Διαγωνισμός "Καλύτερο περιεχόμενο για παιδιά"


To Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά αναδεικνύει υπάρχον ποιοτικό περιεχόμενο για παιδιά και νέους έως 18 ετών και ενθαρρύνει την παραγωγή νέου περιεχομένου που θα προσφέρει στους νέους διαδικτυακές ευκαιρίες μάθησης, παιχνιδιού, ανακάλυψεων και εφευρέσεων. Τα βραβεία για το ποιοτικό προς τους νέους και τα παιδιά περιεχόμενο θα απονεμηθούν σε τέσσερις κατηγορίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ένας διαγωνισμός για Ευρωπαίους δημιουργούς ποιοτικού περιεχομένου
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε παιδιά, νέους και ενήλικες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ασφαλώς στην Κύπρο, και την Ελλάδα). Τα παιδιά μπορούν να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους είτε ατομικά είτε σε ομάδες (π.χ. σχολικές τάξεις ή ομάδες νέων). Οι συμμετοχές των ενηλίκων μπορούν να προέρχονται τόσο από επαγγελματίες στο χώρο του διαδικτύου όσο και από μη επαγγελματίες.

Φιλικές προς τους νέους ιστοσελίδες, ιστολόγια, βίντεο, εφαρμογές, παιχνίδια…
Μπορεί να υποβληθούν α) για την Ελλάδα: ιστοσελίδες, βίντεο και παιχνίδια και β) για την Κύπρο: οποιασδήποτε μορφής διαδικτυακό περιεχόμενο - από ιστοσελίδες, ιστολόγια και βίντεο έως εφαρμογές και παιχνίδια – αλλά πρέπει να έχει σχεδιαστεί για χρήση από παιδιά ή νέους. Το περιεχόμενο μπορεί είτε να έχει σχεδιαστεί πρόσφατα για τους σκοπούς του διαγωνισμού είτε να προϋπάρχει και να αξίζει να αναδειχτεί.

Δύο επίπεδα και τέσσερις κατηγορίες βραβείων
Οι Εθνικοί και Ευρωπαίοι νικητές θα βραβευτούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες:
Επαγγελματίες ενήλικες (για την Ελλάδα: Μη Κερδοσκοπικοί Φορείς) 
Μη-επαγγελματίες ενήλικες
Ατομικές συμμετοχές ή ομάδες νέων (έως και 3 ατόμων) 
Σχολικές τάξεις / ομάδες (τουλάχιστον 4 ατόμων)
Ημερομηνίες υποβολής συμμετοχής και απονομής των βραβείων
Η επίσημη έναρξη του διαγωνισμού ορίστηκε την Ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου 2013.
Οι Εθνικοί νικητές σε κάθε συμμετέχουσα χώρα θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο. Τα πρώτα εθνικά βραβεία θα διαγωνιστούν εν συνεχεία για το Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά και οι Ευρωπαίοι νικητές θα ανακοινωθούν την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, στις 11 Φεβρουαρίου 2014.
Οι Ευρωπαίοι νικητέςθα προσκληθούν στην τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου στις Βρυξέλλες στις 11 Φεβρουαρίου 2014. Τα εθνικά έπαθλα θα καθοριστούν από τον οργανισμό που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του εθνικού διαγωνισμού και συνεπώς μπορεί να ποικίλλουν μεταξύ χωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πώς θα λάβετε μέρος στο Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά, δείτε την ενότητα “Λάβετε μέρος”.

Επιγραμματικά:

Έναρξη διαγωνισμού: Ελλάδα: 13 Μαΐου 2013 / Κύπρο: 9 Μαΐου 2013 (Ημέρα της Ευρώπης)
Λήξη εθνικών διαγωνισμών: 31 Οκτωβρίου 2013
Λήξη εθνικών αξιολογήσεων: 30 Νοεμβρίου 2013
Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κριτικής Επιτροπής: Αρχές Ιανουαρίου 2014
Ευρωπαϊκό Βραβείο Ποιοτικού Περιεχομένου: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Φεβρουάριος 2014, Βρυξέλλες

Περισσότερες πληροφορίες στο site που έχει διαμορφωθεί ειδικά για τον διαγωνισμό: http://www.bestcontentaward.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου