Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Learnist – εκπαιδευτικό κοινωνικό δίκτυο

Από το  Anna's Pappa Blog
Με το Learnist μπορεί ο καθένας να συλλέγει πληροφορίες σε ένα board ή “learning” με τη χρήση ενός απλού bookmarklet για την αποθήκευση περιεχομένου από ιστοσελίδες, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν ολοκληρωμένα ebooks και πλάνα μαθημάτων.
Φιλοδοξεί να γίνει ένα νέο «εκπαιδευτικό» Pinterest , αφού χαρακτηριστικά του είναι ότι είναι σταθερό, εύκολο στη χρήση του και παρέχει πολλές νέες πληροφορίες. Άλλωστε πολλοί χαρακτηρίζουν το νέο αυτό δίκτυο ως το Pinterest For Education αφού μπορείς εύκολα και γρήγορα να βρεις πληροφορίες για κάθε θέμα. Στο «δεκάλογο» για την εκπαιδευτική χρήση του Jeff Dunn “10 Ways To Use Learnist In The Classroom”, αναφέρεται πως με τη χρήση του Learnist ο εκπαιδευτικός οργανώνει το υλικό του, συνεργάζεται με μαθητές και συναδέρφους, ενδυναμώνει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών, ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα, κερδίζει ουσιαστικό χρόνο και βέβαια μαθαίνει τις αρχές και τη σπουδαιότητα της συνεργασίας στους μαθητές. Βασική δεξιότητα που αποκτούν ωστόσο οι μαθητές είναι η εξάσκηση στην αναζήτηση πληροφοριών και στα κριτήρια της σωστής και όχι της πρόχειρης αναζήτησης.
Η ενότητα Education είναι γεμάτη από μια σειρά συζητήσεων, ιδέες, άρθρα, καθώς και πόρους που θα δώσουν στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα της επιστήμης της Αγωγής που τους ενδιαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου