Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

8ο Πανελλήνιο «Θαλασσινό» Συνέδριο Bookcrossing

Γενικά για το συνέδριο

Το θαλασσινό Συνέδριο Bookcrossing θα διαρκέσει από το βραδάκι της Παρασκευής 28/2/2013 μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 30/6/2013. Οι επιμέρους εκδηλώσεις θα γίνουν σε διάφορα μέρη της Σκύρου και όχι αποκλειστικά σε κάποιο συνεδριακό κέντρο. Ακολουθείστε το πρόγραμμα που θα εκδοθεί και μοιραστεί για τις ώρες και τις τοποθεσίες. Οι διανυκτερεύσεις σας στο νησί εφόσον παρακολουθήσετε ολόκληρο το Συνέδριο θα είναι τρεις. 

Μπορείτε αν θέλετε με απευθείας συνεννόηση με το κατάλυμα που θα κλείσετε να παρατείνετε την παραμονή σας για πριν ή μετά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Σε αυτή την περίπτωση σας ευχόμαστε καλές διακοπές. Να γνωρίζετε γενικώς ότι το μεταφορικό μέσο είναι αρκετά χρήσιμο έως απαραίτητο στη Σκύρο, παρόλο που οι αποστάσεις δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. A, και το νερό της βρύσης δεν πίνεται στη Σκύρο!

Τι να φέρετε

Ό,τι και στις καλοκαιρινές σας διακοπές δηλαδή μαγιό, αντηλιακό, καπέλο, εντομοαπωθητικό, φακό και πολλά βιβλία! Επίσης ό,τι σε κάθε συνέδριο Bookcrossing δηλαδή στυλό, σημειωματάριο, ετικέτες έστω και pre-numbered, φωτογραφική μηχανή και πολλά βιβλία. Laptop συνήθως είναι χρήσιμο αλλά όχι βολικό στο κουβάλημα.

Ειδικές περιπτώσεις
  • Αυτή τη φορά θέλουμε ανάμεσα στα βιβλία που θα φέρετε για απελευθέρωση να υπάρχει οπωσδήποτε ένα βιβλίο με ποίηση και ένα βιβλίο παιδικό. Θα χρειαστούν σε ειδικές εκδηλώσεις.
  • Τυλιχτό βιβλίο: Θεσμός που έχει καθιερωθεί στα ελληνικά Συνέδρια. Θα υπάρχει και φέτος αλλά θα είναι προαιρετικός. Όποιος θέλει να συμμετάσχει θα φέρει ένα βιβλίο τυλιγμένο σε οτιδήποτε (χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, αλουμινόχαρτο, χασαπόχαρτο). Τα βιβλία θα συγκεντρωθούν στο πάρτυ υποδοχής της Παρασκευής και φεύγοντας, όποιος έφερε βιβλίο θα πάρει τυχαία ένα άλλο τυλιχτό βιβλίο.
  • Ο «καλές» σας: Ο θεσμός διατηρείται από το 5ο Συνέδριο ("Demek") αλλά αλλάζει κάθε χρόνο ονόματα (μανιτού, μαναράκος, τσιπουράκος). Θα τηρηθεί και αυτός ο θεσμός προαιρετικά. Όποιος δηλώσει συμμετοχή θα κληρωθεί να γίνει ο «καλές» κάποιου άλλου Συνέδρου που συμμετέχει. Δηλαδή το καλό του πνεύμα, ο προστάτης του, ο συνεδριακός του καλός άγγελος. Μπορεί να του κάνει χάρες και μικροδωράκια, να του στέλνει όμορφα σημειώματα και καλή ενέργεια μέσω τρίτων χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Η αποκάλυψη γίνεται πάντα στο πάρτυ αποχαιρετισμού όπου όλοι θα μάθουν το Σκυριανό «καλέ» τους. Από τους πιο όμορφους θεσμούς των ελληνικών Συνεδρίων που συνιστούμε εντόνως να συμμετέχετε!
Διαβάστε περισσότερα για το συνέδριο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου