Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πρωτοποριακή εφαρμογή μαθητών για αποδοτική διαχείριση των φαρμάκων!



Διαβάσαμε στο Ars Longa Vita Brevis

Από την ομάδα του Human Grid
Μια πρωτοποριακή εφαρμογή δημιούργησε ομάδα μαθητών της Β’ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, με κίνητρο την κοινωνική αλληλεγγύη και εφόδια την καινοτόμο σκέψη, τη συλλογικότητα και τον ενθουσιασμό που διαθέτουν απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά τους. Η ιδέα του εγχειρήματος «Μy Pharmacy», προήλθε και υλοποιήθηκε από τα παιδιά του σχολείου, στα πλαίσια των σκοπών της Εταιρείας Έξυπνης Κατανάλωσης (ΕΤ.Ε.Κ.) που οι ίδιοι δημιούργησαν, για να προωθήσουν στην αγορά τις ιδέες τους, σε σχέση με την καθημερινή ζωή του καταναλωτή και το πώς θα μπορούσε αυτή, μέσα από «έξυπνες» και ανέξοδες πρακτικές που αξιοποιούν την τεχνολογία, να διευκολύνεται. Απώτερος σκοπός τους, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και να αναδείξουν την αξία του εθελοντισμού ιδιαίτερα στη σημερινή πραγματικότητα.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες κινητών και tablets, να ειδοποιούνται εγκαίρως για την επικείμενη λήξη των φαρμάκων που έχουν αποθηκευμένα, και μέσα από τη λειτουργία «Share my pharmacy», να εντοπίζουν το πιο κοντινό σημείο συγκέντρωσής τους από κοινωφελείς οργανισμούς και εθελοντικές πρωτοβουλίες που εν συνεχεία τα προσφέρουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η διαχείριση των φαρμάκων που όλοι αποθηκεύουμε και πολλές φορές ξεχνάμε ότι διαθέτουμε γίνεται πιο αποδοτική και αυτά που δεν χρειαζόμαστε, προ της λήξης τους, προσφέρονται σε ανθρώπους που τα έχουν άμεση ανάγκη. Η εφαρμογή προς το παρόν είναι διαθέσιμη για δωρεάν εγκατάσταση από κινητά android και tablets και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.

Η μαθητική ΕΤ.Ε.Κ., έλαβε πρόσφατα την πρώτη θέση πανελλαδικά, στην εμπορική έκθεση του διαγωνισμού «εικονική επιχείρηση», στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό “Junior Achievement Young Enterprise European Trade Fair” που θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λετονίας από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2013!

Σε αυτή την επιτυχή προσπάθεια, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλαμε κι εμείς μέσα από το Project του TEDxAthens, Human Grid, το οποίο παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική και συμπεριλαμβάνουν στις δράσεις τους τη συγκέντρωση και διανομή φαρμάκων σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η ομάδα του Human Grid, θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα κάθε μελλοντική αντίστοιχη προσπάθεια που έχει στόχο να ωφελήσει το κοινωνικό σύνολο, και ιδιαίτερα τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τη σημερινή δυσμενή οικονομική συνθήκη, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα. Με τον ίδιο ενθουσιασμό, θα βρισκόμαστε εξίσου δίπλα στις προσπάθειες των νέων ανθρώπων, που συνδέουν την καινοτομία με την πρόοδό τους και ανοίγονται στην κοινωνία προσφέροντας!

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την εφαρμογή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ομάδας : http://etek.cgs.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου