Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Βραδιά αφήγησης από την παραμυθού Ανθή Θάνου στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Με τον πιο όμορφο τρόπο ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα η έκθεση κούκλας και μαριονέτας που λειτουργεί εδώ κι ένα μήνα στο εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά.
Η αγαπημένη παραμυθού μικρών και μεγάλων Ανθή Θάνου θα αφηγηθεί «Παραμύθια για Δράκους και Βασιλοπούλες» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Παναγιώτη Κούλελη.

Στην έκθεση με τίτλο «Κούκλες και μαριονέτες, ο κόσμος του κουκλοθέατρου μέσα από τα μάτια των παιδιών», παρουσιάζονται οι δημιουργίες των μικρών μαθητών του εργαστηρίου κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας που λειτουργεί για τρίτη συνεχή χρονιά στο φιλόξενο χώρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος με υπεύθυνη την παιδαγωγό Σταυρούλα Μαστρογιάννη.
Οι πενήντα δύο μαθητές του εργαστηρίου ηλικίας τεσσάρων έως δεκατεσσάρων ετών δημιουργούν ένα μαγικό κόσμο από κούκλες και σκηνικές κατασκευές που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους που επισκέπτονται την έκθεση. Πράγματα ευτελή και ασήμαντα στα μάτια των πολλών, αποκτούν καινούρια υπόσταση και σημασία μέσα από τη παιδική φαντασία. 
Η έκθεση κατάφερε να μεταφέρει τη χαρά και το φως της παιδικής ψυχής μέσα στον καθημερινό «σκοτεινό» μας κόσμο. Είναι μία βόλτα σε ένα παιδικό μας όνειρο, που όμως μπορούμε να αγγίξουμε με την παλάμη μας! 
Σε ένα τέτοιο παραμυθένιο κόσμο, έρχονται και φωλιάζουν οι ιστορίες. Η Ανθή Θάνου κουβαλά στο σακούλι της ένα σωρό παραμύθια από την προφορική μας παράδοση για παλάτια και πύργους αψηλούς, δράκους τρομερούς κι όμορφες γαϊτανοφρύδες, γενναίους πρίγκιπες κι ανίκητα θεριά ενώ η μουσική από το ούτι, το νέι, την κιθάρα και τα μικρά κρουστά οργανάκια του Παναγιώτη Κούλελη τονίζει τη δράση των ηρώων και τους συντροφεύει στα δύσκολα ταξίδια.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.


Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

«Δράκοι και Βασιλοπούλες»
παραμύθια για παιδιά

Ένα ταξίδι στα λαϊκά παραμύθια με την αφήγηση της Ανθής Θάνου και τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Παναγιώτη Κούλελη 

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα

Πηγή: facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου