Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Χαρτί και καλαμάρι» στη Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ανοιχτή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνει για πρώτη φορά η Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Έχοντας τίτλο «Χαρτί και Καλαμάρι» θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής, κτίριο Princeton, στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 10.00 το πρωί.

«Η χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση, που γίνεται για πρώτη φορά, έχει στο επίκεντρό της το βιβλίο, γι' αυτό τον λόγο μάλιστα φέρει και την ονομασία "Χαρτί και καλαμάρι", εμπνευσμένη από τα βιβλία και τα Χριστούγεννα» δηλώνει στο «Βήμα» η κυρία Έλλη Κωνσταντίνου, υπεύθυνη της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, όπου μέσα σε πέντε ώρες οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση και τις βιβλιοπαρουσιάσεις παιδικών βιβλίων γνωστών εκδοτών, εργαστήριο με θέμα «Σχεδιάζω τα δικά μου κόμικς» βασισμένα σε βιβλία του Τάσου Αποστολίδη.

Στα εργαστήριο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής τα παιδιά, μεταξύ άλλων, θα ζυμώσουν και θα πάρουν μαζί τους χριστόψωμα και χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, θα παρασκευάσουν κομπόστα μήλων με κανέλα και θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο από κόκκινα ή πράσινα μήλα.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση. Μάλιστα στα εργαστήρια έχουν συμπληρωθεί ήδη οι διαθέσιμες θέσεις ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων γονέων και παιδιών που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση υπολογίζεται στα 200 άτομα, αριθμός πέρα των προσδοκιών μας» αναφέρει η κυρία Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό εργαστήριο όπου μέσω διαλογικής διαδικασίας θα προτείνουν νέους τρόπους ανάπαυσης και σκέψης κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Επίσης, μαθητές τους δημοτικού σχολείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα στολίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενώ στον χώρο της Βιβλιοθήκης θα υπάρχει και διαρκής έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Δημοτικό Σχολείο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή».

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί μπουφές με καφέ και snack, χριστουγεννιάτικο ανθοπωλείο και stand ενημέρωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενώ οι μαθητές της Σχολής θα κερνάνε γάλα Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 2310 492880 από Δευτέρα ως Πέμπτη 8.00-18.00 και Παρασκευή 8.00-15.00 αλλά και ηλεκτρονικά στο email bamba@afs.edu.gr

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου