Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μωρό ρομπότ για μελλοντικούς γονείς

Η τεχνολογία έρχεται να βοηθήσει ζευγάρια που αναρωτιούνται αν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες φροντίδας ενός μωρού.

Η λύση που προτείνεται είναι ειδικά ρομπότ τα οποία μοιάζουν με ένα βρέφος. Ένα από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα ρομπότ-παιδιών είναι το RealCare Baby 3, που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε διεθνή ρομποτική έκθεση στο Τόκιο.

Ζυγίζει όσο ένα αληθινό μωρό σε αυτό το μέγεθος και εξοπλίζεται με πλήθος αισθητήρων και άλλα ηλεκτρονικά. Έχει προγραμματιστεί, ώστε να ξεσπά σε λυγμούς οποιαδήποτε στιγμή. Όταν αυτό συμβεί, οι «γονείς» πρέπει να τρέξουν κοντά του σε διάστημα που δεν ξεπερνά τα 2 λεπτά, κάτι που εάν κάνουν θα καταγραφεί σαν αρνητικό στο αρχείο που τηρεί!

Αφού φτάσουν στο «μωρό», πρέπει να το σηκώσουν απαλά κρατώντας το κεφάλι του. Εάν είναι άτσαλοι στον τρόπο που το κρατήσουν, θα αρχίσει να κλαίει ακόμη πιο δυνατά, ενώ θα γίνει σχετική καταγραφή στο αρχείο.

Κατόπιν, οι «γονείς» θα πρέπει να καταλάβουν γιατί κλαίει. Μπορεί να χρειάζεται να το αλλάξουν, καθώς το ρομπότ έρχεται με δύο σετ από πάνες, μπορεί να έχει ανάγκη τροφής που του παρέχεται με μπουκάλια και μια συσκευή που προσομοιάζει το στήθος, μπορεί να θέλει να ρευτεί ή απλά μπορεί να είναι ανήσυχο και να θέλει νανούρισμα!

Επιπλέον, οι υποψήφιοι «γονείς» δεν πρέπει να παραμελήσουν το ρομπότ-βρέφος, ακόμα και όταν είναι ήσυχο. Δεν πρέπει να είναι ούτε ιδιαίτερο ζεστό ούτε κρύο, δεν πρέπει να φορά τα ίδια ρούχα για μακρό χρονικό διάστημα, ούτε και να βρίσκεται για μεγάλο διάστημα στην παιδική καρέκλα στο αυτοκίνητο. Εάν κάτι από τα παραπάνω συμβεί, θα υπάρξει και η ανάλογη καταγραφή στο αρχείο συμβάντων.

Όταν η περίοδος δοκιμής ολοκληρωθεί, τα δεδομένα μεταφέρονται σε υπολογιστή και αξιολογούνται.



Πηγή: Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου