Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Επισκεφθείτε το «Διαβητικό Χωριό» και μάθετε τα πάντα για τον διαβήτη

«Χάρτες Συζήτησης» για το Διαβήτη θα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του τομέα εκπαίδευσης του «Διαβητικού Χωριού» της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, από τις 13:00 έως τις 15:00 μ.μ. οι ενδιαφερόμενοι μέσα από το εκπαιδευτικό εργαλείο«Χάρτες Συζήτησης» - Μαθαίνοντας το Διαβήτη θα ενημερωθούν για: 

τη ζωή με τον διαβήτη
πώς δρα ο διαβήτης
την υγιεινή διατροφή και άσκηση
την έναρξη της θεραπείας ινσουλίνηςΟι «Χάρτες Συζήτησης» χρησιμοποιούν εικόνες, ερωτήσεις, δεδομένα και πληροφορίες, προκειμένου να παρέχουν διασκεδαστική και συμμετοχική εμπειρία εκμάθησης στα άτομα με διαβήτη. Ωθούν τα άτομα με διαβήτη να συμμετέχουν σε μια ουσιαστική λεκτική και οπτική εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία τα βοηθά να κατανοήσουν σε βάθος τις πληροφορίες που τους αφορούν. 

Οι « Χάρτες Συζήτησης» προορίζονται για χρήση σε μικρές ομάδες (3-9 ατόμων), προσφέρουν το πλαίσιο για δυναμική, ομαδική συζήτηση και συμβάλλουν σε διαδικασία εκμάθησης που εμπνέει τους συμμετέχοντες να πάρουν στα χέρια τους τη φροντίδα της υγείας τους , πάντοτε σε συνεργασία και σύμφωνα με τις υποδείξεις του θεράποντα ιατρού τους.

Η άνεση και η ευελιξία που χαρακτηρίζει τη διαδικασία, κάνει τα άτομα με διαβήτη να συζητούν θέματα που σε άλλες περιπτώσεις θα τους προκαλούσαν άγχος, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τις μοναδικές ατομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα δεν αναφέρονται ούτε αναγράφονται πουθενά εμπορικές ονομασίες προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων. Τα εκπαιδευτικά αυτά εργαλεία συνεισφέρουν σημαντικά στην εκπαίδευση σε θέματα υγείας. 

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα εφαρμόζεται από Επισκέπτριες Υγείας και Νοσηλεύτριες Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων, Διαιτολόγους, Ψυχολόγους και Ιατρούς (παθολόγους, ενδοκρινολόγους και γενικούς ιατρούς). 

Πρόσβαση στο υλικό καθώς και υποστηρικτική εκπαίδευση για την υλοποίηση του προγράμματος, μπορεί να έχει οποιοσδήποτε επαγγελματίας υγείας απευθυνθεί στη Φαρμασέρβ-Λίλλυ. 

Πηγή: health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου