Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας: «Γεια σου κύριε Φόβε!

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, με χαρά ανοίγει τις πόρτες του για να παρουσιάσει τη νέα διαδραστική έκθεση με τίτλο: «Γεια σου κύριε Φόβε!».

Μια έκθεση για τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και πώς να ζήσουν μαζί τους καλύτερα.

Ο σκοπός της νέας έκθεσης είναι να προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους ενήλικες που τα φροντίζουν, να γνωρίσουν, να επεξεργαστούν και να αντιμετωπίσουν το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα!

Κάθε Σαββατοκύριακο η έκθεση θα είναι ανοιχτή για να την εξερευνήσουν οι ελεύθεροι επισκέπτες ενώ τις καθημερινές θα υποδέχεται σχολικές ομάδες που θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Έναρξη: 28 Σεπτεμβρίου 2013

τα Σαββατοκύριακα είσοδος για το κοινό 10π.μ. έως 1μ.μ.: 4 ευρώ
τις καθημερινές εκπαιδευτικά προγράμματα γα σχολικές ομάδες κατόπιν κράτησης: 7 ευρώ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!

Κάθε Σαββατοκύριακο όταν κλείνει ή έκθεση στη 1 το μεσημέρι ξεκινάει ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για ενήλικες και παιδιά μαζί. Για το Σεπτέμβριο πρώτη σειρά έχουν τα…

«Παραμυθοκαμώματα του ΦΟΒΟΥ!»

Ένα δημιουργικό εργαστήρι που μας βοηθάει μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούμε το συναίσθημα του φόβου.

«…στο χωριό όλοι μα όλοι φοβούνται τρομερά. Στο μεγάλο δάσος όμως υπάρχει ένας καθρέφτης μαγικός που μπορεί να τους βοηθήσει…! Πως; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί μέσα στο θαυμαστό Κόσμο των Παραμυθιών.»

Ημερομηνίες: 28 και 29 Σεπτεμβρίου
Ηλικίες: 5-12 ετών
ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
του Μουσείου Συναισθημάτων
για παιδιά 5 έως 9 χρονών

«Ο Θαυμαστός κόσμος των αισθήσεων!»

Βλέπουμε μόνο ότι κοιτάμε;
Ακούμε μόνο με τ’ αυτιά μας;
Μυρίζουμε μόνο φαγητά κι αρώματα;
Αγγίζουμε μόνο αυτά που είναι κοντά μας;
Γευόμαστε μόνο ότι τρώμε;

Κι ενώ όλοι έχουμε τις ίδιες αισθήσεις γιατί νιώθουμε και αντιδρούμε διαφορετικά σ’ αυτά που συμβαίνουν;

Οι αισθήσεις μας είναι η γέφυρα που ενώνει το εξωτερικό περιβάλλον με τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναπτύξουν τα παιδιά με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τη δυνατότητα μέσα από τις αισθήσεις τους να μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

Πώς οι αισθήσεις γεννούν τα συναισθήματά (ευχάριστα ή δυσάρεστα) που νιώθουν, τα οποία στη συνέχεια γεννούν τον τρόπο που αντιδρούν στη ζωή τους;

Η δράση της ομάδας των παιδιών περιλαμβάνει μυθοπλασία στο έκθεμα του μουσείου «Ο Κόσμος των Παραμυθιών», όπου τα παιδιά με βάση τις πέντε αισθήσεις (αφή, όραση, γεύση, ακοή, όσφρηση) ανακαλύπτουν την κάθε αίσθηση χωριστά, παίζοντας μέσα στο χώρο, φτιάχνοντας τα δικά τους παραμύθια και ιστορίες τις οποίες θα ζωντανεύουν μέσα από παιχνίδια ρόλων και εκφραστικής κίνησης, μέσα από τη ζωγραφική και τα εικαστικά.

Το Μουσείο Συναισθημάτων εμπιστεύεται, εκτιμά και χρησιμοποιεί το παραμύθι και τη μυθοπλασία σαν ένα ανεκτίμητο μαγικό εργαλείο για τη συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών κι αυτό γιατί επιτρέπει στα παιδιά μέσα από το αρχετυπικό συμβολικό περιβάλλον και την ταύτιση με τους ήρωες και τα εκάστοτε συμβάντα που διαδραματίζονται, να επεξεργάζονται δημιουργικά θέματα και γεγονότα της προσωπικής τους ζωής.

Με στόχο να εμπνεύσουμε στα παιδιά την ανάγκη να διατηρήσουν στη ζωή τους τη δημιουργική ικανότητα των αισθήσεων θα δούμε με τα μάτια της φαντασίας, θα ακούσουμε με τα αυτιά της καρδιάς, θα μυρίσουμε ακόμα και κινδύνους, θα αγγίξουμε τις εύφορες κοιλάδες της ψυχής, θα γευτούμε τη ζωή και τις χάρες της μέσα από τον Κόσμο των Παραμυθιών!

Έναρξη: 19 Οκτωβρίου

Εγγραφές: έως 14 Οκτωβρίου

Ημερομηνίες: Σάββατα 19 Οκτωβρίου, 2, 16 και 30 Νοεμβρίου, 14 Δεκεμβρίου, 11 και 25 Ιανουαρίου, 8 και 22 Φεβρουαρίου, 8, 22 Μαρτίου, 5 Απριλίου, 3, 17 και 31 Μαΐου

Ώρα: 10:00μ.μ. έως 11:30μ.μ.

Διάρκεια εργαστηρίου: από 19 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου, σύνολο 15 συναντήσεις
Μέγιστος αριθμός παιδιών στην ομάδα: έως 10 παιδιά
Συμμετοχή: 240 ευρώ για όλο το χρόνο , 30 ευρώ το μήνα

Η εγγραφή ισχύει με την προκαταβολή του ποσού των 60 ευρώ από το συνολικό κόστος του εργαστηρίου.

Πηγή: kidsweb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου