Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Το σεντούκι των ιστοριών ανοίγει σε Σέρρες, Βέροια, Αλεξάνδρεια και Πολύκαστρο!»

«Όλοι έχουν μια ιστορία να πουν, αρκεί να ψάξουμε να τους βρούμε»

Έχοντας αυτή τη φράση ως αρχή, τέσσερις βιβλιοθήκες βρήκαν τον τρόπο αυτές τις ιστορίες να τις καταγράψουν και να τις φυλάξουν σε ένα σεντούκι που θα μπορεί να το ανοίγει όποιος ενδιαφέρεται όπου και αν βρίσκεται. Πρόκειται για ιστορίες του τόπου μας: μαρτυρίες, θρύλοι και παραμύθια, ήθη, έθιμα και καθημερινότητα, ανθρώπινες σχέσεις, ιστορικά γεγονότα, ό,τι νομίζει ο καθένας ότι αξίζει να διασωθεί. Για πρώτη φορά λοιπόν, τέσσερις βιβλιοθήκες της Ελλάδος θα δουλέψουν μαζί σαν ένα μικρό δίκτυο και θα επιδιώξουν να καταγράψουν μια άγραφη έως τώρα, πολιτιστική κληρονομιά.

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Κάποιοι αφήνουν ένα γραπτό βιβλίο ζωής, εμπειριών και φαντασίας, άλλοι όμως όχι. Στις βιβλιοθήκες δίδεται η ευκαιρία να διασώσουμε κεφάλαια της ζωής σας, αλλά και των αγαπημένων σας.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας προσκαλεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης ( Έλλης 8 ), τους συλλόγους του Νομού μας (και όσους ενδιαφέρονται) στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας στο τηλ. 2331024494 (αρμόδιοι υπάλληλοι Ζουμπουλιά Δήμου, Γεώργιος Μπίκας).

Μερικές απο τις ιστορίες που έχουν ήδη καταγραφεί είναι οι ακόλουθες:



Απο τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου