Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Επιτυχημένο το συμπόσιο για την εκπαίδευση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «1o διεθνές συμπόσιο για την εκπαίδευση και την εκπαίδευση εκπαιδευτικών στον κόσμο: Σύγχρονες τάσεις, προβλήματα και προοπτικές».

Το συμπόσιο διήρκεσε τρεις ημέρες ((28-30 Μαΐου 2013) και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Π.Τ.Δ.Ε. από το ΕΜΕΙΕΔΕ (Εργαστήριο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος). 

Σαράντα διακεκριμένοι ερευνητές και καθηγητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (Η.Π.Α. Αγγλία, Ουγγαρία, Νότια Αφρική, Κένυα, Ουγκάντα, Αίγυπτο,Ταϊβάν, κ.ά.), κατέθεσαν την εμπειρία τους, τις γνώσεις και τις έρευνές τους οι οποίες αποτελούν ένα επίκαιρο και σημαντικό πεδίο προβληματισμού και συζητήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης του σύγχρονου εκπαιδευτικού στον κόσμο. Τα πρακτικά του συμποσίου εκδόθηκαν σε συλλογικό τόμο από το Π.Τ.Δ.Ε. και το ΕΜΕΙΕΔΕ και δόθηκαν στους συνέδρους κατά τη διάρκεια του Συμποσίου. Τις εργασίες του Συμποσίου παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 σύνεδροι. Το Συμπόσιο είχε τεράστια επιτυχία, τόσο ακαδημαϊκά όσο και οργανωτικά.

Η θεματική του Συμποσίου εστιάστηκε στην Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών στο σύγχρονο κόσμο, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτικά συστήματα και τα συστήματα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στον 21ο αιώνα. Τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη το Πανεπιστήμιο να μεριμνήσει για τα υπάρχοντα προβλήματα και να σχεδιάσει προγράμματα σπουδών που θα διαμορφώνουν ικανούς και αποτελεσματικούς εκπαιδευτικούς. Οι θεματικές στο πλαίσιο αυτό εστιάστηκαν στην εκπαίδευση και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σήμερα, στον επαγγελματισμό και τη σύγχρονη έρευνα στο πεδίο, καθώς και σε θέματα επιμόρφωσης, αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και πρακτικής άσκησης.

Παράλληλα οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Εργαστήριο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος δίνοντας προοπτικές διεθνούς ανάπτυξης και συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια και τα Ινστιτούτα τους, γεγονός πολύ σημαντικό τόσο για το Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και για τη πόλη του Ρεθύμνου.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τους χορηγούς της: Καλαϊτζάκης Γιάννης - Εκδοτικές επιχειρήσεις, Αφοί Κλαψινάκη – Βιβλιοπωλεία, Γενεράλης Ιωάννης - Γερακάρι Lamasat Ο.Ε., Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Motor-Oil, Υφαντά Εvangeline, Ξενοδοχείο Ιβίσκος, Ξενοδοχείο Jo-An Palace, Ξενοδοχείο Μπράσκος, Ξενοδοχείο Ιδαίον, Σούπερ Μάρκετ Αφοί Παπαδάκη.

Η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται, τέλος, βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσει πρόσωπα και Συλλόγους που με τη καθοριστική συμβολή τους και τη βοήθεια που προσέφεραν, βοήθησαν τα μέγιστα στην επιτυχημένη διοργάνωση του Συμποσίου. Πρόκειται για τις/τους: Αυγενάκη Ράνια, Τρούλη Μιχάλη, Βασιλάκη Αντώνιο, Μακράκη Ειρήνη, Γαβριλάκη Ειρήνη, Μπικάκη Στέλιο, Πολύζου Αγγελική, Κολιοραδάκη Μιχαήλ, Μανιουδάκη Μαρία, Χρηστίδη Κων/νο, Πυργιωτάκη Ντίνα, Παλιεράκη Νικόλαο, Αγριμάκη Γεωργία, Σύλλογο φοιτητών Π.Τ.Δ.Ε., Σύλλογο μεταπτυχιακών φοιτητών Π.Τ.Δ.Ε.

Πηγή: GoodNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου