Σάββατο 13 Απριλίου 2013

One Day Without Shoes στις 16 Απριλίου για τα παιδιά του κόσμου

Περπατάµε εµείς ξυπόλητοι, για να µη χρειαστεί να περπατούν χωρίς παπούτσια τα παιδιά σε φτωχές χώρες! Την Τρίτη 16 Απριλίου βγάζουμε τα παπούτσια μας για να λάβουμε μέρος στην εκδήλωση One Day Without Shoes, με την Toms και τους Imam Baildi.
Η εκδήλωση One Day Without Shoes είναι ένα παγκόσµιο γεγονός που έχει σκοπό να ενηµερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσµο για τη σηµασία των παπουτσιών στη βελτίωση της ζωής των φτωχών παιδιών. Η εκδήλωση άρχισε το 2009 και το 2010 περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσµο βγήκαν στους δρόµους χωρίς παπούτσια, ενώ πάνω από 1.700 εκδηλώσεις πραγµατοποιήθηκαν στις µεγάλες πόλεις του κόσµου. Το 2012 περισσότεροι από 300,000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έβγαλαν τα παπούτσια τους για το One Day Without Shoes

Πάρτι χωρίς παπούτσια! Βόλτα χωρίς παπούτσια! Γεύμα χωρίς παπούτσια! Στο γραφείο χωρίς παπούτσια! –Από εμάς εξαρτάται!

Προσωπικότητες όπως: ο Λένι Κράβιτζ, η Σαρλίζ Θέρον, η Ντέμι Μουρ, ο Τζέι Λένο, η Χέδερ Γκράχαμ, η Ντόνα Κάραν, η Αριάννα Χάφινγκτον και η Τόρι Μπερτς υποστηρίζουν και συμμετέχουν στο One Day Without Shoes.

Με το να βγάλουµε τα δικά µας παπούτσια ευαισθητοποιούµε τους άλλους σχετικά µε τον αντίκτυπο που µπορεί να έχει ένα ζευγάρι παπούτσια στη ζωή ενός παιδιού. Οι άνθρωποι διοργανώνουν εκδηλώσεις χωρίς να φορούν παπούτσια και ενηµερώνουν τον κόσµο για ποιο λόγο τα παπούτσια είναι σηµαντικά για ένα καλύτερο αύριο. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα, µεγάλη ή µικρή, η οποία µπορεί να διαρκεί για µερικά λεπτά ή µια ολόκληρη ηµέρα. Πάρτι χωρίς παπούτσια, περίπατοι στην πόλη χωρίς παπούτσια, γεύµα χωρίς παπούτσια, συνάντηση στο γραφείο χωρίς παπούτσια, συνάντηση για τσάι χωρίς παπούτσια

Εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να τραυματιστούν και να μολυνθούν από αρρώστιες μεταδιδόμενες από το έδαφος.
Υπάρχουν χώρες στις οποίες τα παπούτσια είναι απαραίτητα για να μπορούν τα παιδιά να πάνε σχολείο.
Τα παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταφέρουν να είναι καλοί μαθητές. Για κάθε ζευγάρι που αγοράζετε, η Toms χαρίζει ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια σε ένα παιδί που τα έχει ανάγκη. One for One.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου, Γκρι Κτίριο, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα, στις 19.00. Είσοδος Ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Imam Baildi.

Πηγή: madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου