Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Επικίνδυνες για τα παιδιά και οι συζητήσεις για ναρκωτικές ουσίες!

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που πιστεύουν πως η διήγηση των δικών τους ντροπιαστικών εμπειριών με το αλκοόλ θα βοηθήσει τα παιδιά τους να μην κάνουν τα ίδια λάθη.

Οι επιστήμονες, όμως, που διερεύνησαν την αποτελεσματικότητα των γονεϊκών συζητήσεων γύρω από το αλκοόλ, το κάπνισμα και τη μαριχουάνα, διαπίστωσαν πως τελικά αυτό που δεν ξέρεις δεν μπορεί να σε πειράξει, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση.

Ερευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις σε μαθητές, ηλικίας 11 έως14 ετών, έδειξε ότι τα παιδιά ήταν λιγότερο πιθανόν να θεωρήσουν επικίνδυνες τις εθιστικές ουσίες, αν οι γονείς τους μοιράστηκαν ιστορίες για παλαιότερη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Αντίθετα, οι μαθητές των οποίων οι γονείς αρκέστηκαν να τους μεταφέρουν ένα μήνυμα κατά των ναρκωτικών είχαν περισσότερες πιθανότητες να μην μπλέξουν με ουσίες.

Οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να εστιάσουν στις αρνητικές συνέπειες της χρήσης και πώς να αποφύγουν προσφορές ουσιών, ενώ πρέπει να θέσουν οικογενειακούς κανόνες εναντίον της χρήσης, την οποία ξεκάθαρα δεν εγκρίνουν, όπως και εκείνους που έχουν «μπλέξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου