Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Σεμινάρια ποίησης για όλους

Το πρωτογονικό τραγούδι και μια πλειάδα σημαντικών ξένων ποιητών με παγκόσμια αναγνώριση θα παρουσιαστούν, μέσα από ανθολογήσεις και εισηγήσεις ειδικών μελετητών, στον κύκλο σεμιναρίων με θέμα «Η γλώσσα στα κείμενα / Ποιητές του κόσμου», που συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου Ποίησης της Πάτρας στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου Διδασκαλείου (Μαρασλή 4). 

Τα σεμινάρια του Α΄ Κύκλου αρχίζουν την Τετάρτη 13 Μαρτίου, 6.00 ως 8.00 μ.μ. Ο πρώτος ποιητής που θα παρουσιαστεί είναι ο Βικτόρ Ουγκό. Για το έργο του θα μιλήσουν ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Νάκας και η επίκουρη καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Χρυσή Καρατσινίδου. 

Θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις: Πρωτογονικό τραγούδι (29 Μαρτίου, εισηγητήςΣωκράτης Σκαρτσής), Πάμπλο Νερούδα (12 Απριλίου, εισηγητής Γιώργος Κεντρωτής), Ναζίμ Χικμέτ (19 Απριλίου, εισηγητής Χρίστος Αλεξίου), Xαϊκού – Ματσούο Μπασό (17 Μαΐου, εισηγήτρια Ξένη Σκαρτσή), Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (31 Μαΐου, εισηγητήςΧρίστος Γουδής). Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στις 6.00 ως 8.00 μ.μ.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η αναθέρμανση της μελέτης της ποίησης, γι’ αυτό προτείνεται σε όσους πρόκειται να συμμετάσχουν στις συναντήσεις να εκτυπώνουν κάθε φορά τα ανθολογούμενα ποιήματα που θα συζητηθούν από την ιστοσελίδα του Συμποσίου Ποίησης, προκειμένου να διευκολύνεται η συζήτηση με τους εισηγητές. 

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου