Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Eξι σχολεία παρουσιάζουν την "Σταχομαζώχτρα"

Tο Eιδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρήκοων Πάτρας, το 2/Θ & 8/Θ Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών, το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Παν. Κανελλόπουλος) θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μέσα από το έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη, «Η Σταχομαζώχτρα».

Η πίστη στην ελπίδα της αλλαγής, της αναγέννησης, του αγώνα για το καλύτερο και ο ουσιαστικός θαυμασμός του Αλ. Παπαδιαμάντη για την ηρωίδα του διηγήματος, τη Σταχομαζώχτρα, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το διήγημα.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη, ώρα 20.00μ.μ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσιάζεται η εν λόγω θεατρική παράσταση, διασκευασμένο κείμενο της Μ. Σπυροπούλου και μουσική της Μ. Ρέντιτ, όπου και διευθύνει την ευρωπαϊκή χορωδία. Χοράρχης της Βυζαντινής χορωδίας η μουσικός Κατερίνα Γαλανού. Τα τραγούδια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα τα δίδαξαν οι εκπαιδευτικοί: Αδαμαντία Κανάγια και Αλεξάνδρα Ζαγούρα. Εκτός από τη Γυμνάστρια Ελένη Τσιρίμπα τα μέλη της ορχήστρας είναι εξωτερικοί συνεργάτες των σχολείων, τους οποίους μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές θα τους βρείτε στο πρόγραμμα.

Θα μιλήσει για το νόημα των Χριστουγέννων ο συγγραφέας & τ. Σχολικός Σύμβουλος Σωκράτης Νίκας.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η θεατρολόγος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Συγκλητική Βλαχάκη.

Οι μαθητές των έξι σχολικών μονάδων αναβιώνουν την εποχή του Παπαδιαμάντη, όλοι μαζί πάνω στη σκηνή καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αλληλεπίδραση των μαθητών του Ειδικού Σχολείου και των μαθητών των σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης.

Πηγή: pelop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου