Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ημερίδα "Κατοχύρωση Πνευματικών Δικαιωμάτων - Μια πρόκληση για την αξιοποίηση της έρευνας"

H Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων - Μια πρόκληση για την αξιοποίηση της έρευνας". Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΕΜΠ (Αμφιθέατρο πολυμέσων, ισόγειο κτηρίου βιβλιοθήκης) στις 18 Δεκεμβρίου 2012 (9.30 - 13.20), και θα επικεντρωθεί στα ζητήματα προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, ζητήματα που αποτελούν κρίσιμη παράμετρο στη διαδικασία παραγωγής και αξιοποίησης της γνώσης.

Στις σύγχρονες κοινωνίες η νομοθεσία προστατεύει την πνευματική ιδιοκτησία τόσο για να διασφαλίσει ένα σαφές καθεστώς ηθικών και οικονομικών δικαιωμάτων όσο και για να προωθήσει τη δημιουργικότητα, τη διάχυση και εφαρμογή της γνώσης που παράγεται. Ένα σαφές πλαίσιο πνευματικών δικαιωμάτων είναι απαραίτητο στοιχείο που ενθαρρύνει την οικονομική αξιοποίηση της γνώσης και συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Καθώς η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι ένας χώρος που συνδέεται κατεξοχήν με την παραγωγή νέας γνώσης και καινοτομίας, στην ημερίδα εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν το ισχύον πλαίσιο κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ειδικότερα τα ισχύοντα για το ΕΜΠ. Έμφαση θα δοθεί στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με ειδική παρουσίαση, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί εμπειρογνώμονες όπως: η Ευαγγελία Σπυροπούλου (Διευθύντρια European Patent Office), ο Μανώλης Σαμουηλίδης (European Patent Attorney και Καθηγητής ΕΜΠ), ο Πρόδρομος Τσιαβός (Μέλος Δ.Σ. της ΕΕΛ/ΛΑΚ, Νομικός σύμβουλος των Creative Commons Greece), ο Σπύρος Φωτεινός (Aντιπρόεδρος Lavipharm), ο Γιώργος Μπαριαμπάς (Διευθυντής εργοστασίου ELVIOM-όμιλος INTERPLAST) και ο Γιώργος Κουρουνάκος (Εμπορικός Διευθυντής AMVROSIA TOP FOODS).

Για τη συμμετοχή στην ημερίδα απαιτείται εγγραφή στην παρακάτω διεύθυνση: http://mke.ntua.gr/IPRSeminar2012.

Πηγή: www.ekt.gr, με πληροφορίες από Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου