Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Οι λέξεις που ζεσταίνουν στ’ αλήθεια

Μια αλλιώτικη παρουσίαση του παιδικού βιβλίουΟ ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή (εικόνες) με τη συμμετοχή του givethekids

Ο ραφτάκος των λέξεων είναι ένα παραμύθι όπου οι λέξεις πλέκονται σε ρούχα αληθινά, που ζεσταίνουν, δροσίζουν και στολίζουν. Αυτό θα κάνουμε και στην παρουσίαση του βιβλίου! Θα μεταμορφώσουμε τις λέξεις του σε ρούχα αληθινά για παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Μέχρι το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012, έχετε πολύ χρόνο. Κάντε άνω κάτω τις ντουλάπες σας και βρείτε ρούχα για παιδιά, αγόρια ή κορίτσια, έως 5 ετών, αλλά και παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, κούνιες, καροτσάκια και άλλα βρεφικά είδη. Συγκεντρώστε τα και φέρτε τα μαζί σας στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), στις 12 το μεσημέρι.

Το givetheKids, που εδώ και έναν χρόνο συγκεντρώνει και προωθεί σε όποιον έχει ανάγκη δωρεές παιδικών ειδών και ρούχων, θα είναι εκεί για να μας οργανώσει.

Θα ακούσουμε το παραμύθι, θα «πλέξουμε» με τις υπογραφές μας το μεγαλύτερο t-shirt που έχετε δει ποτέ, και, το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, θα κάνουμε χαρούμενους πολλούς γονείς και πολλά παιδιά που θέλουν σήμερα περισσότερο από ποτέ τη βοήθειά μας!

Το givethekids, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου, η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή και η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου που θα μας διαβάσει το παραμύθι σας ευχαριστούν και σας περιμένουν… με τα ρούχα σας!
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για διευκόλυνση όλων μας καλό είναι να διαβάσετε ΕΔΩ κάποιους κανόνες και μερικές οδηγίες για το πώς πρέπει να συγκεντρώσετε και να συσκευάσετε τα ρούχα και τα λοιπά είδη που θα χαρίσετε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και πού θα τον βρούμε;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε Κινούμενο Σχέδιο και εργάζεται στη διαφήμιση. Από το 1999 γράφει, μεταφράζει και διασκευάζει ιστορίες για παιδιά. Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του θα ανακαλύψετε στο www.papatheodoulou.gr.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ
Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική και Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου-διακόσμηση στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην παιδική ζωγραφική και στη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση, ενώ συνεργάστηκε με τη Σχολή Βακαλό ως βοηθός καθηγητή στα μαθήματα Σκηνογραφίας, Product Design και Αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων (2001-2006). Από το 2003 διδάσκει ζωγραφική και κατασκευές σε ιδιωτικά σχολεία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα από το 2004 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με έπαινο για την εικονογράφηση των βιβλίων Από την καλή και από την ανάποδη (2006) και Το ξύπνημα των κούκων (2008), κι από τα ΕΒΓΕ για το εξώφυλλο του βιβλίου Το δέντρο που είχε φτερά (2011).

Περισσότερα για το givethekids θα βρείτε ΕΔΩ.

• Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους μαθητές (ηλικίας από 5 ετών) του σχολείου σας και τους γονείς τους για την εκδήλωση.
• Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.
Όσοι από εσάς είστε μέλη της ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΕΑΣ, του Kid Club των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, έχετε προτεραιότητα για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση.
Δηλώστε πρώτοι συμμετοχή έως την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου.
Εάν δεν είστε ακόμη μέλη, βιαστείτε!!!
Η ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΕΑ μας μεγαλώνει.

Είσαι 4 έως 12 ετών; Τι περιμένεις; Μπες στην Παιδική Γωνιά των Εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και γίνε μέλος της ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΕΑΣ, του Kid Club των εκδόσεών μας.
Πλούσια δώρα και άλλα προνόμια σε περιμένουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου