Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

I Share Printables.com: Ένα site με δωρεάν εκτυπώσιμα

Το βρήκαμε στο ftiaxto.gr και το μοιραζόμαστε μαζί σας!
Είναι η εποχή του χρόνου που όλοι κάνουμε δώρα. Φέτος που τα χειροποίητα δώρα θα έχουν την τιμιτική τους ίσως χρειαστείς λίγο βοήθεια από κάποιους ταλαντούχους σχεδιαστές που αποφάσισαν να μας χαρίσουν μερικές από τις δουλειές τους δωρεάν. Θα τους βρεις στο Ishareprintables.com, όπου μπορείς να κατεβάσεις και να εκτυπώσεις δωρεάν ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου! Κάνε μια βόλτα από εκεί.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω να αφιερώσουμε μερικές γραμμές στο να διευκρινήσουμε σε όσους είναι καινούργιοι στο hobby, τι είναι τα printables ή σε ελεύθερη μετάφραση τα "εκτυπώσιμα". Τα printables, λοιπόν, είναι διάφορα σχέδια που έχουν φτιάξει όσοι κατέχουν το άθλημα του design στον υπολογιστή τους και τα διαθέτουν είτε προς πώληση είτε δωρεάν. Μπορεί όποιος θέλει να τα κατεβάσει και να τα εκτυπώσει στον δικό του τον εκτυπωτη.

Κυκλοφορούν χιλιάδες τέτοια σχέδια με πληρωμή ή δωρεάν εκεί έξω, αλλά για πρώτη φορά βρίσκουμε ένα site που να συγκεντρώνονται όλα σε ένα μέρος για πιο εύκολη αναζήτηση. Εγώ χρησιμοποίησα κάποια printables για τα πρώτα γενέθλια της κόρης μου και ομολογώ οτι με βοήθησε πολύ σε χρόνο.

Τα printables συνήθως είναι κάρτες, καρτάκια, προσκλητήρια, ταμπελάκια, σχέδια για αυτοκόλλητα, διακοσμητικά, γράμματα και γραμματοσειρές κτλ. Όσο για τις χρήσεις τους μερικές είναι προφανείς, αλλά για άλλες μπορείς απλά να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη.

Στο ishareprintables.com θα βρεις δωρεάν printables που έχουν ανεβάσει όσοι χρήστες επιθυμούν. Η ποικιλία είναι μεγάλη, αλλά μπορείς εύκολα να αναζητήσεις αυτό που ψάχνεις ανάλογα με τις κατηγορίες που είναι χωρισμένα. Το πιο συνηθισμένο είναι να αναζητάς printables ανάλογα με την εποχή ή το occasion, δηλαδή Γενέθλια, Αγ. Βαλεντίνος, Απόκριες κτλ. Αυτές τις ημέρες όπως καταλαβαίνεις έχει γεμίσει το ishareprintables.com με printables Χριστουγεννιάτικα.

Μπορείς, οπότε να βρεις εκεί: Κάρτες ευχών, χάρτινα διακοσμητικά ή στολίδια για το δέντρο, καρτάκια για τα δώρα σου, καρτάκια για τους καλεσμένους στο γιορτινό τραπέζι, προσκλήσεις για πάρτυ, ημερολόγια του 2013 κτλ.

Η λίστα είναι ατελείωτη. Προτείνουμε να χαζέψεις στην ενότητα Χριστούγεννα για να τα δεις όλα μαζεμένα.

Το αρνητικό με τα printables αυτά είναι οτι η πλειοψηφία τους είναι στα αγγλικά, οπότε εάν είσαι πιο παραδοσιακός τύπος ίσως δεν σε ικανοποιήσουν απόλυτα.

Εάν όμως ξέρεις και κάποιον έλληνα designer που να συνηθίζει να δίνει δωρεάν σχέδιά του, τότε μπορείς να μας τον προσθέσεις στα σχόλια και φυσικά να τον ενημερώσεις οτι μπορεί να στείλει τη δουλειά του και εκεί!

Καλές εκτυπώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου