Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου Έκφρασης και Δημιουργίας

Το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Παιδιού(11/12), η Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 (10.00 έως 19.00) στο δήμο Γλυφάδας (14ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας), με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Στόχος του είναι, να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διήμερο χαράς και ξεγνοιασιάς με Θέατρο Σκιών, Κουκλοθέατρο, Παιδική Όπερα, Παραστάσεις αφήγησης που αντλούν τη θεματολογία τους μέσα από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ (με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση της συλλογής τους) και πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Εργαστήρια πηλού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κινησιολογικής έκφρασης, κοινωνικής αγωγής και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν ΑμεΑ . Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει παράσταση και στην νοηματική γλώσσα.

Στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, όπως η UNICEF, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς και η Εθελοντική Οργάνωση «Ώρα για Δράση» που θα διαθέσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθεί το Bazaar Χριστουγεννιάτικων Ειδών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» (Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία).

Πληροφορίες: http://paidikofestival.blogspot.gr
 
Πηγή: localit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου