Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Σούπερ Μαμάδες εν δράσει

διαβάζουμε στο blog.tedxathens.com

Έχουν ούτως ή άλλως έναν πολύ δύσκολο ρόλο, αλλά συνάμα ευχάριστο και καθοριστικό για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών τους. Οι περισσότερες εργάζονται, εντός και εκτός σπιτιού.

Πολυδιάστατος και πολυσύνθετος ο ρόλος τους. Της μητέρας, της νοικοκυράς, της συζύγου, της εργαζόμενης -και πρέπει να ανταποκριθούν επιτυχώς σε όλους.

Κι όμως, οι πιο πάνω γραμμές που προτρέπουν τόσο δυναμικά για προσφορά, ανήκουν σ’ αυτές τις γυναίκες, που παρά τις προσωπικές τους υποχρεώσεις και ευθύνες, αφιερώνουν τον ελάχιστο προσωπικό χρόνο που τους απομένει, για να βοηθήσουν μια συλλογική προσπάθεια που επιδιώκει να μην στερείται κανένα παιδί το φαγητό, τα ρούχα, την εκπαίδευση.

Η αγάπη για τη μητρότητα και η ευθύνη που απορρέει από αυτή για το μέλλον της γενιάς που μεγαλώνουν, τις κάνει να μιλούν διαρκώς για τη δύναμη της θέλησης και τι μπορεί αυτή να πετύχει. Ο χρόνος, αν θες πραγματικά να κάνεις κάτι, δεν είναι εμπόδιο…
Σύλλογος γυναικών Ελλάδος SuperMoms

Σκοπός τους είναι να βοηθούν -κατά κύριο λόγο- άνεργες μητέρες. Έχουν διοργανώσει με επιτυχία μια σειρά από εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να συγκεντρώσουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα που δόθηκαν σε παιδιά με ανάγκη, καθώς και εκθέσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στηρίζουν δυναμικά με τη συμμετοχή τους αντίστοιχες προσπάθειες άλλων οργανώσεων και ιδρυμάτων και ο απολογισμός της προσφοράς τους είναι κάθε φορά μια μεγάλη ανταμοιβή που δεν την αλλάζουν με κανένα άλλο συναίσθημα ή πολύτιμο αγαθό.

Η ομάδα μας προφανώς και θα συνεχίσει να παρακολουθεί το έργο τους, να συμμετέχει ενεργά σε δράσεις τους και να σας ενημερώνει. Προς το παρόν, για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο Facebook, κάντε ένα like, πληροφορηθείτε για τις επικείμενες εκδηλώσεις, συμβάλλετε όπου μπορείτε και αν αυτό δεν είναι εφικτό, πείτε τους απλά έναν καλό λόγο για να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά το όμορφο έργο τους.
 
Πηγή: Καλά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου