Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ημέρα δημιουργικού παιχνιδιού

«Αυτοσχεδιασμός και κίνηση ενώνονται, για να διεγείρουν τη φαντασία και να μας οδηγήσουν σε μια βιωματική εμπειρία»

Προσκεκλημένοι: Γονείς με τα παιδάκια τους

Πρόκειται για μια διαδικασία αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας ανάμεσα σε ΜΙΚΡΟΥΣ και ΜΕΓΑΛΟΥΣ. Ο εμψυχωτής χρησιμοποιώντας στοιχεία ΚΙΝΗΣΗΣ και ΘΕΑΤΡΟΥ συμβάλλει ώστε να δημιουργηθούν τα ερεθίσματα που θα οδηγήσουν στην εξερεύνηση των συναισθημάτων και του σώματος. Μέσα απ' την ΤΕΧΝΙΚΗ της μίμησης, της αφήγησης, της ακρόασης και της σωματικής έκφρασης, τα παιδιά εξελίσσουν τις αισθήσεις και τις ικανότητές τους, αναπτύσσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στους γύρω τους, αποκτούν εμπειρίες και κοινωνικοποιούνται.

Xώρος διεξαγωγής:
Zp87
Ζωοδόχου Πηγής 87, Εξάρχεια, http://zita-p87.blogspot.com,

*Ώρες εργαστηρίων: α) 11:00 – 12:00 (ηλικίες 3 - 4)
β) 12:00 -13:00 (ηλικίες 4 - 5)


Απαραίτητα Αξεσουάρ: Άνετα ρούχα & καλτσάκια

Παιδαγωγοί – Εμψυχωτές: Βογανάτση Άννα & Ζαρογιάννη Φωτεινή

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 6997120545 (wind), 6973687142 (what’s up)

*εώς 10 ζευγάρια (γονιών - παιδιών) σε κάθε εργαστήριο

Βιογραφικά Εμψυχωτών:

Η Άννα Βογανάτση αποφοιτώντας από το τμήμα βρεφονηπιοκομίας του Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων το 2007, ολοκλήρωσε διετές κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ρώμης, του τμήματος της επιστήμης, της κίνησης και του αθλητισμού (IUSM) με τίτλο: "υγεία και φυσική αγωγή σε: παιδιά, ενήλικες & ηλικιωμένους". Η ίδια εξειδικεύτηκε στην επίδραση της φυσικής αγωγής που επιφέρει στην ανάπτυξη των γνωστικών και των εκτελεστικών λειτουργιών καθώς και στον τομέα της νεύρο-αποκατάστασης. Από το 2007 εργάζεται σε παιδικούς σταθμούς, ως βρεφονηπιοκόμος και τα τελευταία δύο συναπτά έτη, ως εξωτερικός συνεργάτης σε κέντρα ψυχοκινητικής αγωγής. Ασχολείται χρόνια με τον κλασσικό και το σύγχρονο χορό καθώς και με τη δημιουργική κίνηση, έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος βιωματικών σεμιναρίων και παραστάσεων. Διδάσκει yoga για παιδιά ενώ παράλληλα πραγματοποιεί την εκπαίδευση της στο σύστημα "Sherbone". Έχει εργαστεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, προσφέροντας υποστήριξη σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και έχει αναπτύξει εξατομικευμένα προγράμματα δημιουργικής απασχόληση βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Η Ζαρογιάννη Φωτεινή αποφοίτησε από το τμήμα βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Ιωαννίνων και εξειδικεύτηκε στο θεατρικό παιχνίδι. Η επιμόρφωση της βασίστηκε σε σεμιναριακούς κύκλους που υλοποιήθηκαν από το χώρο παιδικής καλλιτεχνικής αγωγής "πολύτεχνο" στην Αθήνα. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στον παιδόκηπο Καρυδιά και έχει απασχοληθεί ενεργά τόσο σε παιδικούς σταθμούς όσο και σε καλλιτεχνικά εργαστήρια.
 
Πηγή: hellasedu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου