Οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Βαρηκόων Πάτρας ετοιμάζονται για την 3η συνάντηση Comenius «Η Πρακτική Χημεία στο Σπίτι», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο San Salvo της Ιταλίας από 15 έως 20 Οκτωβρίου.
Στην προηγούμενη συνάντησή τους στο Siewierz της Πολωνίας (σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες), η κάθε ομάδα παρουσίασε το εκπαιδευτικό σύστημα για τους Κωφούς Βαρήκοους μαθητές στη χώρα της, καθώς πραγματοποιήθηκε εργαστήρι παραγωγής γιαουρτιού. Υλικό μπορείτε να βρείτε στο site του προγράμματος www.chemistryathome.net
Όπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί η φιλοξενία στο Siewierz ήταν εγκάρδια τόσο από το σχολείο, όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μας παρέθεσαν δείπνο σ΄ ένα από τα κάστρα της πόλης. Επιπλέον ο Δήμαρχος είχε ετοιμάσει μία ωραία παρουσίαση του Δήμου του με όλες τις παραγωγικές μονάδες, τα έργα υποδομής, τις βιομηχανίες, τα σχολεία που υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα, τα τουριστικά μέρη κ. ά , όπου μας τα παρουσίασε κατά την επίσκεψή μας στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Κάτι αντίστοιχο η δική μας Δημοτική Αρχή δεν έπραξε κατά την επίσκεψη των εταίρων στην πόλη μας. Είναι καιρός περισσότερο από ποτέ η Τοπική αυτοδιοίκηση να υιοθετήσει τέτοιου είδους πρακτικές, που θα βοηθήσουν την πόλη να γίνει τουριστικός προορισμός και όχι πέρασμα.
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας στο πλαίσιο προετοιμασίας της επόμενης συνάντησης στο San Salvo, όπου θέμα του εργαστηρίου είναι η παραγωγή κρασιού, προσκάλεσε τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 26ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και τους μαθητές της Δ΄ τάξης του κεντρικού σχολείου της πόλης μας 11ου Δ.Σχ Παναγ. Κανελλόπουλου για κοινή δράση. Οι μαθητές των τριών σχολείων πάτησαν σταφύλια στην αυλή του σχολείου. Στη συνέχεια με το μούστο έφτιαξαν μουσταλευριά και μουστοκούλουρα. Εκείνη η ημέρα ήταν ένα πανηγύρι όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Για κάποιους μαθητές των Γενικών σχολείων ήταν η πρώτη τους επαφή με τους Κωφούς μαθητές και έφυγαν εντυπωσιασμένοι υποσχόμενοι ότι μόλις άρχισε μία συνεργασία.
Νωρίτερα οι μαθητές είχαν παρακολουθήσει σχετική παρουσίαση για το παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών, την παραγωγή κρασιού, το κρασί στη διατροφή μας από την αρχαιότητα έως σήμερα. (Επισυνάπτουμε σχετικές φωτογραφίες).
Διευθύντρια του 26ου Πατρούλα Αντωνοπούλου
Δάσκαλοι Ε΄τάξης 26ου Αγγελική Λάζου και Δήμητρα Χριστοδουλοπούλου
Διευθύντρια 11ου Μαρία Πολυδώρου
Δάσκαλοι Δ΄τάξης Παναγ. Βγενοπούλου, Βασίλης Ιωαννίδης & Κατ. Γαλανού
Πηγή: pelop
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου