Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Διαγωνισμοί φωτογραφίας (και ποίησης)


«Συννεφιές και Λιακάδες» είναι το θέμα του 4ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας που προκηρύσσει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, καλώντας όλους τους νέους δημιουργούς να καταθέσουν την έμπνευση και να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις και τη φαντασία τους στο χαρτί αλλά και στο φωτογραφικό φακό.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να γίνει το εφαλτήριο για την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και να τροφοδοτήσει την ελπίδα μέσα από την τέχνη, η οποία μπορεί να αποκαλύψει το δρόμο και να εμπνεύσει το θάρρος, να δώσει προοπτική στο αδιέξοδο, με τη δύναμη της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας ONE WORD (ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ) παρουσιάζεται και χορηγείται από την TIPA (Technical Image Press Association). Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από όλο τον κόσμο.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2012, "One World", στο εξής «Ένας Κόσμος», είναι σε συμφωνία με την παγκόσμια επέκταση της TIPA. Η ένωση ήταν αρχικά ευρωπαϊκή, αλλά πλέον είναι παγκόσμια.

Το θέμα «ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ» προσφέρει μία ελεύθερη και γενική προσέγγιση στη φωτογραφία. Όλα τα στυλ φωτογραφίας επιτρέπονται (υπό την προϋπόθεση ότι σέβονται το δικαίωμα των απεικονιζομένων ανθρώπων και τους κανόνες του διαγωνισμού). Είναι μία προσπάθεια να δείξουμε ότι με τους νέους τρόπους επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας, όλοι ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα αλλάζουν. Σήμερα ζούμε σε έναν πλανήτη όπου όλες οι χώρες, όλοι οι πολιτισμοί και όλοι οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να έρθουν σε επαφή, είτε με φυσική παρουσία (αεροπλάνο, αυτοκίνητο, τρένο ...), ή μέσω του διαδικτύου. Ο κόσμος είναι στο στάδιο να γίνει μια ενιαία οντότητα. Μερικά σύνορα εξαφανίζονται, άλλα επανεμφανίζονται και πρέπει να σκεφτούμε τον πλανήτη μας ως κοινό αγαθό και πράξη αλληλεγγύης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου