Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πρωτοβουλία «Book Me»

Μια σημαντική για τους μαθητές πρωτοβουλία με τον τίτλο Book Me παίρνει το τμήμα Παιδείας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στην προσπάθειά να καλυφθούν ανάγκες των συμπολιτών τους.

Λίγο πριν το τέλος των εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια καλούνται όλοι οι μαθητές να δωρίσουν τα σχολικά βοηθήματα που δεν χρειάζονται πλέον για το δανειστικό τμήμα που δημιουργείται μέσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με σχολικά βοηθήματα. Το νέο αυτό τμήμα στοχεύει να καλύψει από τη νέα σχολική χρονιά τις ανάγκες των μαθητών που δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Οι μαθητές των σχολείων του δήμου θα μπορούν να δωρίζουν τα παλιά τους σχολικά βοηθήματα στην βιβλιοθήκη. Πρώτος στόχος είναι η συγκέντρωση βοηθημάτων των τάξεων Α, Β και Γ γυμνασίου καθώς και βοηθημάτων κατευθύνσεων της Β και Γ Λυκείου, ώστε από το Σεπτέμβριο να μπορούν οι μαθητές να δανείζονται τα βιβλία αυτά.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει ήδη απευθυνθεί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, σε εκδοτικούς οίκους και σε βιβλιοπωλεία, ώστε να παραχωρήσουν τέτοια βιβλία.

Σημειώνεται ότι η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή Δευτέρα με Παρασκευή 8:30 με 15:30 και κάθε Τετάρτη 12:00 με 19:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9920801.
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου